...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגת שוקולד אגדתית - דורית מיינצרו--- פלפלית 11/10/2008 18:10


תבנית בקוטר 24

לגנאש

½2 כוסות(500מ“ל) שמנת מתוקה
220ג גרם שוקולד מריר,חתוךלקוביות
1כפית תמצית וניל

לעוגה:
1/2 ק“ג שוקולד מריר,חתוך לקוביות
1/3 כוס אספרסו או קפה חזק
1כוס(200מ“ל) שמנת מתוקה
2 כפיות קמח
1 כפית תמצית וניל
7ביצים, מופרדות
כוס(100גרם)סוכר½

לציפוי:
200גרם שוקולד מריר
כוס(50מ“ל) שמנת מתוקה¼כוס(50מ“ל)מים¼ 1 כף אבקת נסקפה

מחממים את התנור לחום נמוך(150 מעלות),משמנים את התבנית ומכינים תבנית נוספת עמוקה בעלת דפנות,המכילה את תבנית העוגה בנוחות.

הגנאש:
מחממים שמנת בסיר עד לסף רתיחה.שמים את השוקולד בקערה או בסיר,יוצקים את השמנת מעל השוקולד,מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס.מצפים בניילון נצמדו מאחסנים ללילה במקרר. למחרת מקציפים לקרם יציב.

העוגה:שמים בסיר את השוקולד,האספרסו, הרום והשמנת בסיר ומחממים על להבה נמוכה עד שהשוקולד נמס לגמרי.מוסיפים את הקמח ואת הוניל מערבבים ומניחיםבצד.

מקציפים את החלבונים עם כרבע כוס(50 גרם)מהסוכר לקצףיציב,אך לא יבש,ומניחיםבצד.

מקציפים את החלמונים עם שאריתהסוכר(50 גרם)לקרםבהיר.מוסיפים את קרם החלמונים לעיסה ומערבבים.מוסיפים את הקצף לעיסה ומערבבים בתנועת קיפול.

מרפדים את התבנית גם בנייר אפיה ויוצקים פנימה את העיסה .עוטפים את התבנית בניילו ןנצמד ומצפים ברדיד אלומיניום.מניחים בתבנית העמוקה ויוצקים לתוכה מעט מים רותחים,כךשיגיעו למחצית מגובהה של תבנית העוגה.אופיםכ50-דקות,עד שרדיד האלומיניום מתנפח(נוצרת מעין כיפה) וקיסם הננעץ במרכז יוצאיבש,אך מצופה בפירורים.

מוציאים את העוגה מהתנור,מצננים(אפשר לאחסן במקרר לחצי שעה כדי להחיש אתהצינון).מסירים את הכיסויים,משחררים את העוגה מהתבנית,הופכים על צלחת הגשה וקולפים את נייר האפייה.
הציפוי:שמים את כל מרכיבי הציפוי בסיר ומחממים,על להבה נמוכה, עד שנוצר קרם אחיד
.
הרכבת העוגה:
מצפיםאתהעוגה בקרם הגנאש ויוצקים מעליו את הציפוי (כמו כיפה).פורסים בסכין מחוממת.




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים ליום שבת ......................ו--- פלפלית11/10/2008 07:36

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
פילאו אטריות דקות וורמיצ'לי בסגנון איטלקיו--- פלפלית
11/10/2008 09:09
פאייה דגים בסגנון ספרדי - גדעון כלימיאןו--- פלפלית
11/10/2008 09:11
אורז עם דובדבנים "אלבלו פולאו" בסגנון פרסיו--- פלפלית
11/10/2008 09:14
ריזוטו פסטו - גדעון כלימיאןו--- פלפלית
11/10/2008 09:16
עוגת שוקולד אגדתית - דורית מיינצרו--- פלפלית « הודעה נוכחית
11/10/2008 18:10
עוגת שוקולד כבדה -יועזר בר ייןו--- פלפלית
11/10/2008 18:18
עוגת שוקולד נימוחה - איריס מ “עלהשולחן"ו--- פלפלית
11/10/2008 18:28
עוגת שוקולד מריר אספרסו / פרווהו--- -מרילין
11/10/2008 20:08
עוגת שוקולד קלה ומוצלחת ו--- חנה
11/10/2008 20:12
סלט קישואים בתחמיץ / המלצה חמהו--- -מרילין
11/10/2008 22:40



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן