...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

אורז עם דובדבנים "אלבלו פולאו" בסגנון פרסיו--- פלפלית 11/10/2008 09:14


גדעון כלימיאן

המרכיבים:

8 כוסות מים

3 כוסות אורז בסמטי

2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לפרוסות עגולות בעובי של כ-1 ס"מ

1/2 כוס שמן זית

1 קופסת שימורי דובדבנים מתוקים (מסננים את הדובדבנים מהסירופ ושומרים בנפרד את הסירופ ואת הדובדבנים)

1 כוס סוכר

2 כפיות חמאה

1 כפית זעפרן מומס בספל עם 5 כפות מים רותחים ומושרה לשעה

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית כורכום

מלח ופלפל טחון

לסיום התבשיל:

1 כף שבבי שקדים מטוגנים קלות בחמאה

2 כפות שבבי פיסטוק חלבי מטוגנים קלות בחמאה

1/4 כוס חמאה מומסת או 4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

שוטפים את האורז 3 פעמים במים חמים ומסננים. מרתיחים 8 כוסות מים ו-3 כפיות מלח בסיר טפלון גדול.

מוסיפים את האורז לתוך המים ומבשלים במשך 8 דקות. מערבבים פעמיים במהלך הבישול, כדי למנוע היווצרות גושים.

מסננים את האורז במסננת ושוטפים במעט מים פושרים.
מכניסים לסיר קטן את הדובדבנים עם כוס הסוכר ומבשלים על אש בינונית במשך כ-30 דקות.

מסננים את הדובדבנים ושומרים את הסירופ שנוצר. מוסיפים לדובדבנים חצי כפית קינמון ו-2 כפיות חמאה ומניחים בצד לצינון.

מחממים בסיר שמן לחום גבוה, מוסיפים את הכורכום ואת תפוחי האדמה ומטגנים כ-5 דקות. מכסים את תפוחי האדמה בשכבה של דובדבנים ללא הסירופ, ומעליה שכבת אורז מבושל, וחוזר חלילה. בסיום יוצקים מלמעלה את מי הזעפרן.

מכסים את הסיר במגבת מטבח ומעליה מניחים את מכסה הסיר. אוספים את שולי המגבת כלפי מעלה. מבשלים על אש נמוכה במשך כ-50 דקות. אין לפתוח את המכסה במהלך הבישול.

מסירים את המכסה ויוצקים חצי מכמות החמאה המומסת וחצי כוס מסירופ הדובדבנים שהיה בקופסה. מבשלים 10 דקות נוספות על אש נמוכה עם מכסה.

בתום הבישול מסירים את הסיר מהאש ונותנים לו ומצננים (כשהוא עדיין מכוסה) במשך 10 דקות.

מעבירים את האורז לצלחת הגשה גדולה, מפזרים מלמעלה את שבבי השקדים והפיסטוק, מוסיפים את שארית החמאה עם סירופ הדובדבנים שנוצר בזמן בישולם ומגישים חם.

שאריות האורז המטוגן שנותרו דבוקות לתחתית הסיר ספחו את כל הטעמים ונחשבות למעדן ("טה'ה-דיג'"), מעבירים לצלחת הגשה קטנה ומגישים לחוד.






כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים ליום שבת ......................ו--- פלפלית11/10/2008 07:36

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
פילאו אטריות דקות וורמיצ'לי בסגנון איטלקיו--- פלפלית
11/10/2008 09:09
פאייה דגים בסגנון ספרדי - גדעון כלימיאןו--- פלפלית
11/10/2008 09:11
אורז עם דובדבנים "אלבלו פולאו" בסגנון פרסיו--- פלפלית « הודעה נוכחית
11/10/2008 09:14
ריזוטו פסטו - גדעון כלימיאןו--- פלפלית
11/10/2008 09:16
עוגת שוקולד אגדתית - דורית מיינצרו--- פלפלית
11/10/2008 18:10
עוגת שוקולד כבדה -יועזר בר ייןו--- פלפלית
11/10/2008 18:18
עוגת שוקולד נימוחה - איריס מ “עלהשולחן"ו--- פלפלית
11/10/2008 18:28
עוגת שוקולד מריר אספרסו / פרווהו--- -מרילין
11/10/2008 20:08
עוגת שוקולד קלה ומוצלחת ו--- חנה
11/10/2008 20:12
סלט קישואים בתחמיץ / המלצה חמהו--- -מרילין
11/10/2008 22:40



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן