...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגת לימון ופטל- הגרסה החגיגית-ו--- איה ו.   16/11/2009 13:59

מתכון שהעלתי כאן שבוע שעבר, עוגת לימון של אלון גולדמן מפטיסרי "מאזארין" שהעלתה יעל גרטי....

גם הפעם לא שמתי ג'ינג'ר מסוכר ככתוב במתכון, אלא בחרתי בפטל קפוא שלם שהשתלב נהדר גם בטעם וגם
במראה...קימחתי אותו יפה יפה, ולשמחתי הוא לא שקע בבלילה !!!

הזיגוג למעלה- הפעם ערבבתי 100 גרם אבקת סוכר עם טיפה לימונצ'לו




עוגת לימון וג'ינג'ר מסוכר / אלון גולדמן/ הביאה יעל גרטי

המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש באורך 27-30 ס"מ):
80 גרם חמאה (קרה או רכה, לא משנה)

4 ביצים מס' 1

1 חלמון מביצה מס' 1

225 גרם (1 כוס
+ 2 כפות) סוכר

תוכן של מקל וניל או 1/2 כפית משחת וניל או כפית תמצית וניל איכותית

80 מ"ל (3 כפות גדושות) שמנת חמוצה

80 מ"ל (2 כפות גדושות מאוד) גבינת שמנת 30% שומן

225 גרם (1/2 1 כוסות + 2 כפות שטוחות) קמח לבן

1 כפית שטוחה אבקת אפייה

100 מ"ל (מיץ מ-1/2 1 לימונים גדולים) מיץ לימון טרי

גרד קליפת לימון אחד

80 גרם (3-4 כפות) ג'ינג'ר מסוכר, קצוץ דק, מקומח קלות

לציפוי:
4 כפות מים קרים

2 כפיות מיץ לימון טרי

100 גרם (1 שקית) אבקת סוכר

מעט מאוד גרד קליפת לימון - לא חובה

לשימון:

מעט חמאה מומסת



אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-165 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגליש באורך 27-30 ס"מ במעט חמאה מומסת.
ממיסים 80 גרם חמאה במיקרוגל (במשך דקה) ומניחים לצינון.
מקציפים ביצים, חלמון, סוכר ווניל עד לקבלת מסה תפוחה ובהירה.
מוסיפים שמנת חמוצה, גבינת שמנת ומקציפים עד לקבלת מסה חלקה.
בקערה נקיה ויבשה מנפים קמח ואבקת אפייה. מוסיפים בהדרגה, תוך הקצפה איטית, למסת הביצים.
מוסיפים מיץ לימון, גרד קליפת לימון, ג'ינג'ר מסוכר קצוץ וחמאה מומסת מצוננת. מערבבים עד לקבלת מסה חלקה. יוצקים לתבניות ומכניסים לתנור. אופים במשך 10 דקות, מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים במשך 40 דקות נוספות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים מן התנור.
ציפוי: מערבבים בקערית מים, מיץ לימון, אבקת סוכר ומעט גרד קליפת לימון (לא חובה) עד לקבלת קרם חלק, ללא גושים. יוצקים על העוגה החמה ומניחים לו להתמצק. ממתינים שעה ומגישים.






לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני.....................ו--- איה16/11/2009 08:00
עוגיות לימון - מיקי שמו - "המיטב" ו--- פלפלית  
16/11/2009 09:45
עוגיות לימון - מיקי שמו - ייבוש הזיגוג [כשעה + ]ו--- פלפלית  
16/11/2009 09:47
לחמניות רוזמרין צרפתיותו--- איה ו.  
16/11/2009 13:09
עוגת לימון ופטל- הגרסה החגיגית-ו--- איה ו.   « הודעה נוכחית
16/11/2009 13:59
ומבט נוסף....ו--- איה ו.  
16/11/2009 13:59
פרפה/מוס חלבה ברוטב יין ודבש - צחי בוקששתרו--- פלפלית
16/11/2009 20:07



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן