...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

לחמניות רוזמרין צרפתיותו--- איה ו.   16/11/2009 13:09

לחמניות רוזמרין צרפתיות......מהספר של אהרוני"במטבח הצרפתי"-

50 גרם שמרים טריים
3 כפות סוכר
1ק"ג קמח
1/2 2 כוסות מים פושרים
1 כף מלח
2 גבעולי רוזמרין- עלים בלבד

24 לחמניות
לחמם תנור ל 220 מעלות

בקערת המערבל שמים קמח, שמרים- מערבבים, מוסיפים יתרת החומרים היבשים ומעט מים. לשים עם וו הלישה ומוסיפים מים בהדרגה עד קבלת בצק רך וגמיש. מוסיפים את עלי הרוזמרין ולשים עוד קצת.

מניחים מכוסה לתפיחה עד הכפלת נפח.

צרים לחמניות, מניחים בתבנית משומנת , מפדרים בקמח ואופים כ 20 דקות עד השחמה.

הערות של איה ו.:

הוספתי לבצק בשלב הלישה 100 גרם חמאה.
הוספתי יותר רוזמרין וקצצתי את העלם שלו.
השתמשתי ב 2 כפות שמרים יבשים במקום שימרית.
הבצק "לקח" לי יותר מים משרשום במתכון- לא יודעת כמה יותר...הוספתי עד קבלת בצק חלק ונוח.

המיקסר שלי לש את הבצק 8 דקות.

אפיתי בתבנית מאפינס משומנת בחמאה- הנחתי עיגול בצק בכל שקע והוא תפח יפה מאוד.

לא ברור לי למה אלו לחמניות צרפתיות דווקא - הבצק הוא בצק שמרים בסיסי, מוכר וידוע..אבל מאחר ואהרוני טוען כך...מי אני שאחלוק עליו...מה שבטוח- הלחמניות טעימות מאוד, וקלות להכנה............


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני.....................ו--- איה16/11/2009 08:00
עוגיות לימון - מיקי שמו - "המיטב" ו--- פלפלית  
16/11/2009 09:45
עוגיות לימון - מיקי שמו - ייבוש הזיגוג [כשעה + ]ו--- פלפלית  
16/11/2009 09:47
לחמניות רוזמרין צרפתיותו--- איה ו.   « הודעה נוכחית
16/11/2009 13:09
עוגת לימון ופטל- הגרסה החגיגית-ו--- איה ו.  
16/11/2009 13:59
ומבט נוסף....ו--- איה ו.  
16/11/2009 13:59
פרפה/מוס חלבה ברוטב יין ודבש - צחי בוקששתרו--- פלפלית
16/11/2009 20:07



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן