...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגת שמרים והפעם במלית שוקולד מריר ונוגט-ו--- איה ו.   15/11/2009 13:06

מתכון לעוגות שמרים לפי סדנא של גרובשטיין/ באדיבות JAMES פורום מתכונים. נט.

מספיק לחמש עוגות בורג בתבנית אינגליש .

1 ק"ג קמח
150 גרם סוכר
5 גרם מלח
2 כפות שמרים יבשים
350 מיליליטר חלב
200 גרם חמאה רכה
4 ביצים
מעט תמצית וניל

(לפעמים אני מוסיפה לבצק כף ברנדי וגם שמנת חמוצה. הפעם הוספתי)


לערבב קמח עם סוכר היטב,
להוסיף שמרים - להטמיע בקמח
להוסיף את יתרת החומרים למעט המלח.
מלח מוסיפה בסוף.

לישה במיקסר בוו לישה במהירות איטית כמה דקות ואז במהירות בינונית.
סך הכל לשה 10 דקות.
אם דביק מוסיפה מעט שמן לקערת המיקסר תוך כדי עבודה כדי שהבצק יפרד מהדפנות.

תפיחה ראשונה בטמפרטורת החדר.
אחר כך "להוריד" את הבצק ולהתפיח שוב במקרר.(ואם יש זמן מתפיחה במקרר עוד פעם).

לעצב את המאפים כרצוי,
להתפיח שוב בטמפרטורת החדר להכפלת נפח ,ולאפות. בחום 170 מעלות 35 דקות (אם זה עוגות).



מלית שעשיתי השבוע:

המסתי שוקולד מריר עם חמאה וקצת חלב לתערובת הומוגנית, חיכיתי שיתקרר שיהיה קל למרוח אותו.
למרוח על עלה הבצק הפתוח
לפזר אבקת נוגט ומעל אבקת קקאו מריר

זהו.


סירופ להברשת העוגות המוכנות:

שליש כוס חלב
רבע כוס סוכר

להביא לרתיחה, לבשל על אש קטנה עוד כמה דקות. לצנן. למרוח על העוגה החמה.






לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...................ו--- איה15/11/2009 03:31
לימונים כבושים - שרי אנסקיו--- פלפלית
15/11/2009 08:01
עוגת שמריםו--- טליון
15/11/2009 08:10
אלף עלים לך, יקירתיו--- ~מרילין~  
15/11/2009 08:46
חמין של שבת עם חיטה ב"קוקי"ו--- איה ו.  
15/11/2009 12:52
עוגת הטירמיסו הראשונה שלי-ו--- איה ו.  
15/11/2009 13:00
טירמיסו מבט מלמעלה- עדיין שלמה...ו--- איה ו.  
15/11/2009 13:02
ועודו--- איה ו.  
15/11/2009 13:03
ולקחת ביס עם הכפית.........ו--- איה ו.  
15/11/2009 13:04
עוגת שמרים והפעם במלית שוקולד מריר ונוגט-ו--- איה ו.   « הודעה נוכחית
15/11/2009 13:06
ומבט חקרני לנבכי הפרוסה:ו--- איה ו.  
15/11/2009 13:07



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן