...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

חמין של שבת עם חיטה ב"קוקי"ו--- איה ו.   15/11/2009 12:52

חמין של שבת עם חיטה:

בתחתית הסיר (כזה שיכול להתאשפז ללילה בתנור)

להזהיב 2 בצלים + כמה שיני שום

להוסיף שוקיים כמספר הסועדים

שני נתחים של בשר שריר טרי

--------"לסגור" את הבשרים תוך ערבוב------------

לסדר יפה למעלה גזרים שלמים קלופים, תפוחי אדמה שלמים ולא קלופים,
ראשי שום שלמים- שמתי שניים- וכמה בצלים שלמים לא קלופים

-----לכסות את הסיר וככה כמו שהוא על אש גבוהה איזה רבע שעה, נוצרים אדים בסיר והעסק מתבשל בנוזלים של עצמו-------- מדי פעם לנער את הסיר מצד אל צד ולהחזיר לאש---------

להסיר מכסה ולתבל:

כמה גרעיני הל שלמים, מעט קינמון, אבקת מרק בצל, פלפל שחור גרוס, מעט מלח גס, ראס אל חנות, שניים-שלושה עלי דפנה. כהרגלי בקודש שמתי גם כמה תמרים מזן מג'הול. פלפל שחור שלם- מעט גרגרים. קצת סוכר חום, פפריקה מתוקה בשמן- בנדיבות.

להוסיף מעט רכז רימונים, קצת יין אדום טעים. לכסות מכסה ולהמשיך בישול על אש בינונית.

----בנתיים מכינה את החיטה בשקית קוקי--------:

בקערה שמה 2 כוסות חיטה נקייה מגופים זרים,
פפריקה מתוקה בשמן
בצל מטוגן
קצת כמון,
אבקת מרק בטעם עוף
רבע כוס שמן קנולה

מערבבת היטב

מעבירה לשקית קוקי ושופכת לתוכה גם שלוש כוסות מים.

משאירה מקום שיהיה לחיטה איפה לתפוס נפח, סוגרת את השקית ומניחה בסיר החמין.

------- מוסיפה אורז: כוס אורז מעורבב עם מעט שמן- מניחה בגומחה קטנה ישירות בתוך הסיר.----

שלב אחרון:

מוסיפה מים עד לגובה שקית החיטה וכל השאר. נותנת עוד רתיחה קטנה בסיר מכוסה. בישול על אש קטנה עוד חצי שעה. זהו.-

בערב מעבירה את הסיר המכוסה לתנור על חום 150 מעלות. אוכלים למחרת בצהריים.

אכלנו עם סלטים טריים ליד- סלק, שומר, חסה, עגבניות ופלפל חריף.


מקור: עצמי, ולמדתי מפלפלית איך בכללי מכינים חיטה....


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...................ו--- איה15/11/2009 03:31
לימונים כבושים - שרי אנסקיו--- פלפלית
15/11/2009 08:01
עוגת שמריםו--- טליון
15/11/2009 08:10
אלף עלים לך, יקירתיו--- ~מרילין~  
15/11/2009 08:46
חמין של שבת עם חיטה ב"קוקי"ו--- איה ו.   « הודעה נוכחית
15/11/2009 12:52
עוגת הטירמיסו הראשונה שלי-ו--- איה ו.  
15/11/2009 13:00
טירמיסו מבט מלמעלה- עדיין שלמה...ו--- איה ו.  
15/11/2009 13:02
ועודו--- איה ו.  
15/11/2009 13:03
ולקחת ביס עם הכפית.........ו--- איה ו.  
15/11/2009 13:04
עוגת שמרים והפעם במלית שוקולד מריר ונוגט-ו--- איה ו.  
15/11/2009 13:06
ומבט חקרני לנבכי הפרוסה:ו--- איה ו.  
15/11/2009 13:07



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן