...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגות שמרים במילוי קקאו/ גבינה מתוקהו--- איה ו.   10/11/2009 09:08

זה בצק השמרים האולטימטיבי בעיני למאפים מתוקים ומלווה אותי כבר כמה שנים. הערות בסוגריים הן שלי. מכינה מהכמות הזו 5 עוגות בורג.



בצק שמרים מהסדנא של גרובשטיין/ באדיבות JAMES פורום מתכונים נט.

בצק שמרים רגיל
---------------------
החומרים לחמש תבניות אינגליש קייק ! אפשר להפחית בחצי את הכמויות, למלא שתי תבניות אינגליש קייק, ומחמישית הבצק הנותרת להכין שושנים בתבניות קטנות אישיות - יש חד פעמיות.

1 ק"ג קמח
150 גרם סוכר
5 גרם מלח
15 גרם שמרים יבשים (אני שמה 2 כפות שמרים יבשים שזה 34 גרם)
350 מיליליטר חלב
200 גרם חמאה רכה
4 ביצים
מעט תמצית וניל

(מוסיפה כף ברנדי)
(לפעמים מוסיפה שמנת חמוצה ואז מפחיתה בחלב, לפי מירקם הבצק)


(זיגוג מבריק לעוגות האפויות:
1/3 כוס חלב+ 3 כפות סוכר גדושות. מרתיחה, מבשלת עוד כמה דקות ומצננת.)


אני(איה ו.) מכינה כך את העוגות:

מערבבת קמח עם סוכר היטב. מוסיפה שמרים- מערבבת היטב.
מוסיפה כל שאר החומרים, ואת המלח אחרון.

המיקסר לש 10 דקות.
אם הבצק דביק מזלפת מעט שמן על דפנות המיקסר ובד"כ כך נפתרת בעיית הדביקות.

מתקבל בצק נהדר לעבודה.

תפיחה ראשונה על השיש. ואז "מורידה" את הבצק .

תפיחה שנייה במקרר.אפשר להתפיח במקרר גם פעמיים זה רק משפר אותו. הכי נוח לעבוד איתו אחרי קירור הוא לא דביק כלל.

משמנת את הידיים, המערוך ומשטח העבודה ומעצבת את המאפים.

מתפיחה את המאפים בטמפרטורת החדר להכפלת נפח
מזגגת בביצה טרופה

אופה בתנור 170 מעלות בערך 30-35 דקות.

אחרי האפייה מברישה בחלב+סוכר שהרתחתי וציננתי. רוטב צונן על עוגה חמה.

זה נותן את הברק.




לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי...................ו--- איה10/11/2009 06:29
קציצות עם מנגולד או עלי תרד - ברוטב צהוב...ו--- chant  
10/11/2009 06:55
אגרול עוף פיקנטיו--- chant
10/11/2009 07:03
מאפה בצק חציל ממולאו--- chant
10/11/2009 07:10
קבב פיסטוקו--- chant
10/11/2009 07:14
פודינג אורז בתבלינים ארומטייםו--- chant
10/11/2009 07:18
עוגות שמרים במילוי קקאו/ גבינה מתוקהו--- איה ו.   « הודעה נוכחית
10/11/2009 09:08
ותקריב מהצד.....ו--- איה ו.  
10/11/2009 09:10
לחם .............עם קמח מלא ומיץ תפוזיםו--- איה ו.  
10/11/2009 09:15
לחם מקרוב.......ו--- איה ו.  
10/11/2009 09:16
בואיקוסו--- איה ו.  
10/11/2009 09:19
מגדל בואיקוסו--- איה ו.  
10/11/2009 09:20
סלט סלק קר הכי פשוט שישו--- איה ו.  
10/11/2009 09:21
סלט שומר וסלרי קר........ו--- איה ו.  
10/11/2009 09:23
סלט שומרו--- איה ו.  
10/11/2009 09:23
סלט ביצים ותפוח אדמה קר ו--- איה ו.  
10/11/2009 09:25
הסלט הקבוע שלנו בפסח, סלט מעולה!ו--- ethy
12/4/2013 12:23
לחם עם גרעינים צנובר ותמרים- ו--- איה ו.  
10/11/2009 09:27
לחם- שלב 1- לפני ציפויו--- איה ו.  
10/11/2009 09:28
לחם שלב 2- ציפוי- טרום אפייהו--- איה ו.  
10/11/2009 09:29
לחם-...מקרוב...אפשר להריח....ו--- איה ו.  
10/11/2009 09:30
לחם- ככה נראה מבפנים.........ו--- איה ו.  
10/11/2009 09:30
לחם יוצא למשלוחה, לשכנים הנחמדים..........ו--- איה ו.  
10/11/2009 09:31
עוגת שוקולד במיקרוו--- איה ו.  
10/11/2009 09:34
עוגה מקרוב.........ו--- איה ו.  
10/11/2009 09:35
קיגל לצ'ולנטו--- גדולה  
10/11/2009 12:48
פיתות שומשום מתקתקות/דורעם גונטו--- תמר  
10/11/2009 19:27



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן