...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

טארט כרישה של אהרוני ו--- זהבה    9/10/2009 09:23

טארט כרישה של אהרוני

מצרכים בצק פריך
2 כוסות קמח, מנופה
180 גרם חמאה , קרה וחתוכה לקוביות קטנות
1 ביצה
כ-3 כפות מים קרים
מעט מלח
ההכנה
במעבד מזון את הקמח,המלח,הביצה והחמאה, ומעבדים לרגע.
מוסיפים את המים הקרים ומעבדים לזמן קצר
ליצור כדור ולעטוף בנילון ושומרים במקרר.

המילוי
1 שקית של פטריות יער מיובשות{ 25 גרם}
50 גרם חמאה
2 שני שום קצוצות
1 גבעול טימין- רק עלים
מלח
פלפל שחור, טחון טרי
1 מיכל שמנת מתוקה
שלוש ביצים, טרופות

תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ, מומלץ קפיצית או עם תחתית נשלפת

ההכנה:
לרדד את הבצק לעובי 3-4 מ"מ. מעבירים לתבנית פאי. להדק את הבצד לתבנית ולחתוך שוליים מיותרים לדקור את פני הבצק במזלג ולאפות בחום 180 מעלות 10 דק, ומוציאים מהתנור.
להשרות את הפטריות במים חמים כחצי שעה. לסנן לשטוף היטב מחול ולקצוץ.
חותכים וזורקים את רוב החלק הירוק של הכרישה. לקלוף שכבה אחת, שוטפים ומנקים מחול ולפרוס בפרוסות אלכסוניות כ1 ס"מ
להמיס במחבת גדולה את החמאה, להדות את השום, הטימין והכרישה כ-10 דק ולצנן מעט.
בקערה נפרדת לטרוף את הביצים עם שמנת, להוסיף לתערבובת הכרישה ולערבב.
מעבירים את התערובת לתבנית הבצק ואופים בחום בינוני 30-40 דק עד שפני הטארט שחוממים ויפים.

גיוון:
ב-10 דקות האחרונות של האפייה ניתן להוסיף על פני הטארט מעט גבינת פרמזן מגוררת דק.

הערה
אני (זהבה) הכנתי וצילמתי


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שישי..................ו--- איה9/10/2009 09:03
עוף ברימונים / חיים כהןו--- איה
9/10/2009 09:13
ריזוטו רימונים / אלי לנדאוו--- איה
9/10/2009 09:15
קובה בנוסח יהודי סוריה / חיים כהןו--- איה
9/10/2009 09:18
חצאי חצילים ממולאים / אלי לנדאוו--- איה
9/10/2009 09:21
סלסלת קדאיף במילוי קרם חלבה ורוטב תפוזיםו--- מרילין שוב  
9/10/2009 09:22
סלסלת קדאיף - עם הרוטבו--- מרילין שוב  
9/10/2009 09:25
טארט כרישה של אהרוני ו--- זהבה    « הודעה נוכחית
9/10/2009 09:23
כדורי גבינה בבלילת בירה ופנקוו--- עדי שוב
9/10/2009 09:29
תבשיל חיטה ירוקה (פריקי)/ דרך האוכל ו--- עדי שוב
9/10/2009 09:55
בצלים ממולאים - מהתוכנית של מרגולו--- זהבה   
9/10/2009 10:08
בצל ממולא לאחר יום שלם בתנורו--- זהבה  
9/10/2009 10:24
עוגת תפוחים קלה וטעימה ו--- לינדוש
9/10/2009 12:51



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן