...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגת תופין תפוחיםו--- פנינהט   4/10/2009 12:24

אנחנו חגגנו בערב סוכות יום הולדת לינוקא, המתכונים יבואו טיפין טיפין כי חלק גדול היו דברים חדשים שהכנתי ואין לי מתכונים כתובים עבורם.

עוגת תופין תפוחים
כפי שכתבתי בפתיחה העוגה של נירה שויאר מהספר עוגות לכל עת
הכנסתי בו במשך השנים מעט שינויים והם יכתבו בסוגריים בכחול.

מצרכים והכנה:

לחמם תנור לחום בינוני (175 מעלות) ולשמן תבנית מספר 26.

11/4 כוסות קמח
1/4 כוס סוכר
1 חלמון
100 גרם מרגרינה (חמאה)
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
להכניס את כל החומרים לקערה שטוחה. לאחד את החומרים בתנועות לישה, להמשיך ללוש עד אשר מתקבל בצק חלק. לשטח את הבצק על תחתית של תבנית אפיה.
(אני מכניסה את כל החומרים לקערת המיקסר ולשה עם וו גיטרה עד שנוצר כדור בצק).

1 ק"ג תפוחי עץ (לדעתי הכמות קטנה מדי אני משתמשת בקילו וחצי ואפילו 2 ק"ג תפוחים מסוג גרני סמיט).
1/4 כוס סוכר
1 כפית קינמון
1 כף קליפת לימון מגוררת
2 כפות מיץ לימון
להוציא את הליבה והגרעינים מהתפוחים. לחתוך לפרוסות דקות או לרסק על פומפיה גסה (אני מרסקת), לשפוך עליהם את מיץ הלימון ולערבב.
להכניס את התפוחים למסננת וללחוץ עליהם להוצאת הנוזלים.
להוסיף לתפוחים סוכר קינמון וקליפת לימון ולסדר על שכבת הבצק בתבנית.

3 חלבונים
1/2 כוס סוכר
3 חלמונים (אני משתמשת רק ב-2 חלמונים, כי אחרת נשאר לי חלבון אחד מיותר וגם כך העוגה יוצאת בסדר גמור).
1/2 כוס קמח
להקציף את החלבונים בקערת המיקסר, כאשר מתחיל להיווצר קצף, להוסיף את הסוכר בשתיים-שלוש פעמים ולהמשיך להקציף עד אשר נוצר קצף גמיש.
לבחוש בקערית את החלמונים לתערובת אחידה ולהוסיף לקערת החלבונים בתנועות קיפול ידניות.
לפזר את הקמח על הקצף בשתי פעמים ולאחר כל פעם לערבב בתנועות עטיפה במרית עד אשר הקמח יבלע בתערובת.
להניח את התערובת על גבי התפוחים בתבנית וליישר.

לאפות בחום בינוני של 175 מעלות כ 55-65 דקות.
העוגה מוכנה, כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.
להוציא את העוגה מהתנור, ולזרות עליה אבקת סוכר.
(כדי שהאבקה תידבק יותר טוב לעוגה אני מפזרת בשתי נגלות. פעם אחת כשהעוגה חמה ופעם שניה כשהיא מתחילה להתקרר)




לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון ........... ו--- פלפלית4/10/2009 07:54

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
צלי כתף בתנור, עם תפוחי אדמה זעיריםו--- מרילין שוב  
4/10/2009 08:55
המגש לפני שנכנס לתנור ו--- מרילין שוב  
4/10/2009 08:55
עוגת תופין תפוחיםו--- פנינהט   « הודעה נוכחית
4/10/2009 12:24
מבחר ממולאיםו--- פנינהט  
4/10/2009 12:27
ותמונה של הלפני כדי שתראו את מבחר הירקות שמולאוו--- פנינהט  
4/10/2009 12:28



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן