...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגת תמרים ואגוזים/יעל גרטי YNET אוכלו--- תמר 29/9/2009 11:26

המתכונים של יעל גרטי תמיד מוצלחים ומצליחים


המרכיבים (לתבנית פיירקס מלבנית בגודל 20X 30 ס"מ):
120 גרם חמאה (קרה או רכה,לא משנה)

120 גרם (1/2-1/3 כוס) תמרים מגולענים וטחונים

2 כפות (50-60 גרם) דבש

180 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) סוכר

קורט מלח

2 ביצים L

6 כפות חלב 3%

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח

חופן וחצי (70 גרם) אגוזי פקאן, קצוצים גס

לשימון הנייר: חמאה רכה/מומסת

לעיטור: אבקת סוכר

עזרים: נייר אפייה



אופן ההכנה:
מניחים בקערה בינונית (גדולה דיה עבור כל המרכיבים שבהמשך, קטנה דיה כדי להכנס למיקרוגל) חמאה, תמרים מגולענים וטחונים ודבש. מכניסים למיקרוגל, מכסים בצלחת ומפעילים למשך 2 דקות. מוציאים וטורפים היטב בעזרת מטרפה עד לקבל עיסה אחידה. מצננים כ-10 דקות.
מחממים תנור ל-175 מעלות ומכינים תבנית פיירקס מלבנית מרופדת בנייר אפייה, כך ששוליו יבלטו החוצה. משמנים את נייר האפייה בחמאה מומסת או רכה.
מוסיפים לקערה סוכר ומלח וטורפים בעזרת המטרפה.
מוסיפים לקערה ביצים וחלב וטורפים בעזרת המטרפה.
מוסיפים לקערה קמח תופח ומערבבים בעזרת המטרפה או בעזרת מרית, ערבוב מינימלי, עד להטמעות הקמח וקבלת עיסה אחידה.
מוסיפים לקערה אגוזים ומערבבים בעזרת מרית או כף.
יוצקים את התערובת לתבנית עד לכיסוי התחתית, מיישרים ומכניסים לתנור. אופים במשך 35 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש או נקי. מוציאים ומצננים היטב. לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר.





כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי...............ו--- איה29/9/2009 06:58
פיטריות ממולאות פיטריות ושקדיםו--- מרילין שוב  
29/9/2009 09:20
סלט כרוב סגול פתפצפץו--- מרילין שוב  
29/9/2009 09:21
עוגת מיץ תפוזים של מיקי שמוו--- פנינהט  
29/9/2009 10:27
עוגת תמרים ואגוזים/יעל גרטי YNET אוכלו--- תמר « הודעה נוכחית
29/9/2009 11:26
קציצות עם עלי סלק ו--- זהבה   
29/9/2009 14:49



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן