...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מרק בצל בבירה - "מבשלים"ו--- פלפלית 23/9/2009 09:30


מרק בצל בבירה
מתכון של חיים כהן - מתכון עורך
4 מנות

מרכיבים:

1 קילו בצל - פרוס דק
1 בירה - בקבוק בירה כהה
2 כף/ות קמח
1 כפית/ות סוכר חום
שמן זית
50 גרם חמאה
עלי דפנה - עלה דפנה יבש או שניים טריים
מלח
פלפל
4 לחם - ארבע פרוסות
4 מוצרלה - ארבע פרוסות
פרמזן - או גבינת פקורינו, מגוררת לתיבול

להכנת ליטר וחצי ציר ירקות:

1 כרישה - חתוכה לפרוסות
2 גזר - חתוך לטבעות
1 סלרי - חתוך לרבעים
3 שום (שיניים) - מעוכות
1 צרור / חבילה פטרוזיליה - צרור קטן
תימין - כמה ענפים
1 כף/ות פלפל שחור - גרגרים
1 כף/ות מלח גס

אופן ההכנה:
מכניסים את כל מרכיבי הציר לסיר בינוני. מוסיפים מים עד לכיסוי (ליטר-ליטר וחצי), מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה למינימום. מבשלים שעה בסיר מכוסה. מסננים.

בסיר רחב מאדים את הבצל בשתי כפות שמן זית, כפית סוכר וחמישים גרם חמאה. הלהבה צריכה להיות נמוכה-בינונית. הבצל לא צריך להשחים, אלא רק להתרכך ומעט להזהיב. ההזהבה תארך כעשרים-שלושים דקות. בתום ההליך בוזקים על הבצל את הקמח ומערבבים למניעת גושים. מוסיפים את הבירה ומביאים לרתיחה. מבשלים רבע שעה. מוסיפים את עלה הדפנה, ליטר וחצי ציר ירקות, ממליחים קלות ומפלפלים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש למינימום ומבשלים שעה בסיר מכוסה.

לפני ההגשה מזהיבים את פרוסות הלחם בשמן זית. מניחים פרוסת מוצרלה על כל פרוסת לחם ואת שתי הפרוסות – בצלחת הגשה של כל סועד. יוצקים לצלחות את המרק, מתבלים בפקורינו או פרמזן מגוררת ומגישים.







כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום רביעי ............... ו--- פלפלית23/9/2009 07:13

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
לבנה ביתיתו--- פלפלית
23/9/2009 09:27
מרק בצל בבירה - "מבשלים"ו--- פלפלית « הודעה נוכחית
23/9/2009 09:30
גולש בשר בבירה שחורה.ו--- לינדוש
23/9/2009 10:46
תפוחי אדמה גמדיים עם טחינה וצ'יליו--- שמני
23/9/2009 10:56
רוטב שום ולימון לדגים מטוגנים חמה!ו--- שמני
23/9/2009 11:09
קציצות בטעם פלאפלו--- סיגלוש
23/9/2009 17:32



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן