...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

פאי תפוחיםו--- פנינהט   21/9/2009 14:06

פאי תפוחים

מצרכים והכנה:
לבצק:
100 גרם סוכר
200 גרם חמאה
300 גרם קמח
1 חלמון

לעבד במיקסר עם וו גיטרה סוכר וחמאה עד לתערובת חלקה ותפוחה, להוסיף את החלמון ולערבב עד שהוא נבלע בתערובת.
להוסיף את הקמח בבת אחת, לערבב רק עד איחוד החומרים ולהפסיק.
לחלק לשני חלקים את הבצק, 1/3 ו-2/3 לשטח לדיסק עגול לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למנוחה למקרר.

המלית:
7 תפוחי גרני סמיט גדולים
1/2 כוס סוכר
1 כף קינמון
1 כף קורנפלור
50 גר` חמאה

לפרוס את התפוחים לפרוסות דקות, לשים בקערה שמתאימה למיקרוגל, לערבב עם הסוכר ולהכניס למיקרוגל על עוצמה מלאה ל 4-5 דקות, לערבב פעם באמצע התהליך.
להוציא מהמיקרוגל ולשפוך את הנוזלים שהצטברו בתחתית.
להוסיף את הקינמון הקורנפלור והחמאה ולערבב הכל יחד בזהירות עד להומוגניות.

אם המלית נעשית למבוגרים הייתי מוסיפה בשלב המיקרוגל מעט צימוקים, ולאחר הקירור מעט אגוזים קצוצים גס. כאמור אצלי היה תפוחים נטו בגלל ילדים קטנים.
לקרר את המלית.

הרכבת הפאי:
על נייר אפיה מקומח לרדד לעיגול הגדול מהיקף תבנית פאי מתפרקת מס` 26 את החלק הגדול יותר של הבצק.
להפוך בעזרת נייר האפיה את הבצק על התבנית ולקלף את הנייר בזהירות מהבצק.
להדק את הבצק לתחתית ולשוליים, ובעזרת היד להוריד את עודפי הבצק (לצרף אותך לחלק הקטן של הבצק).
להכניס את התחתית ל-10 דקות לפריזר.

לרדד על נייר אפיה מקומח את החלק הקטן של הבצק שאליו צרפנו את עודפי הבצק שנשרו מתחתית הפאי, לעגול גדול מעט מגודל השבלונה.
לקמח את השבלונה, להפוך עליה את עיגול הבצק בעזרת נייר האפיה ולקלף אותו בזהירות.
לעבור על הבצק בעזרת מערוך עד שהחורים מתגלים, להעביר גם את השבלונה לפריזר ל-10 דקות.

להוציא את התחתית מהפריזר, לפזר עליה פירורים מכמה ביסקוויטים שיכסו את התחתית.
על הפירורים לסדר את התפוחים הקרים ומעל הכל להפוך בזהירות את החלק העליון של הרשת עם הבצק.

להכניס לתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות ל-40 דקות אפיה.

להוציא מהתנור ולמרוח בעזרת מברשת נוזל המורכב מ:
2 כפות ריבת מישמש
4 כפות מים
מחוממים במיקרוגל יחד לנוזל.

ההסבר נקרא מאד ארוך, אבל הכנת הפאי היא מהירה ולא מסובכת.

לצערי אין לי תמונות של הפאי מחוץ לתבנית וגם לא פרוסה ממנו, כי זה כבר היה בבית המארחים וגם כך הסתכלו עלי בצורה משונה כשצלמתי את הקינוח השני לאחר הרכבתו.

הכנתי לשמחת הילדודס דבורים לקישוט הפאי ממרציפן רק שלצערי הן קיבלו צבע כתום/חום במקום צהוב, אבל גם כך ילדון אחד חמוד, ישב וחיסל אותן אחת אחת לאחר שכמובן הורדנו להן את הכנפיים.




לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני .................. ו--- פלפלית21/9/2009 07:29

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
עוגת תפוחים שקדים ודבש - עצמיו--- פלפלית  
21/9/2009 09:04
עוגת תפוחים שקדים ודבש - עם סיום האפיה ו--- פלפלית  
21/9/2009 09:07
דובשניות / נירה שויאר - עם טיפה שינוייםו--- מרילין שוב  
21/9/2009 10:42
דובשניות - תמונה נוספתו--- מרילין שוב  
21/9/2009 12:43
פאי תפוחיםו--- פנינהט   « הודעה נוכחית
21/9/2009 14:06
קעריות קדאיף עם גנאש לבן ותפוחים מקורמליםו--- פנינהט  
21/9/2009 14:09
עוגת תפוחים 3 שכבותו--- פנינהט  
21/9/2009 14:12
לשון ב רוטב חמוץ-מתוקו--- מאריאנה
21/9/2009 19:12



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן