...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגת שוקולית לא שגרתית עם הפתעות ו--- עדי שוב   15/9/2009 11:06


בעצם, עוגת פאדג' שוקולד מופלאה באמת.....שניתן להוסיף לה ולשדרג אותה מפעם לפעם. מתכון של חברה שלי.
לא להיבהל מהאורך של המתכון - מדובר בעוגה קלה שלוקח בדיוק שלוש דקות להכין אותה.....לשם הנוחות פירטתי הרבה.

עוגה אהובה מאוד אצלנו, שכייף כשיש ממנה במקרר.

שימו : מדובר בעוגה שצריכה להיות מאוד נמוכה וזה כל הכייף שבה: שהיא דקה יחסית ומרוכזת, חתיכה קטנה ממנה מספיקה. לכן: מכינים בתבנית הכי גדולה שמוצאים כדי שהבלילה תתפרש כמה שיותר.
בנוסף - יש "טריק" לפני מריחת הציפוי שעושה הבדל גדול.....הקפידו :)

החומרים:

4 ביצים
1 כוס סוכר (הפעם הפחתתי לשלושת רבעי כוס, בגלל ההפתעות...)
1 כוס שוקולית
שלושת-רבעי כוס שמן קנולה/סויה
1 שמנת מתוקה
1 כוס קמח
1 שוקולד פרה של עלית מריר או חלב לפי הטעם (ספציפית לעוגה הזו אני מעדיפה שוקולד חלב).

להפתעות:

חצי כוס חמוציות מיובשות (מסוכרות או לא מסוכרות)
חצי כוס פקאן סיני ששברתן לחתיכות די קטנות

ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.
במיקסר, מקציפים את הביצים ומוסיפים סוכר בהדרגה. מוסיפים בהדרגה גם את השמן.
במהירות נמוכה מוסיפים חצי שמנת מתוקה (שומרים את החצי השני לקרם).
כשמתקבל מרקם אחיד מוסיפים את השוקולית והקמח. ממשיכים במיקסר במהירות נמוכה עד שמתקבל קרם בצבע אחיד.
מוסיפים את החמוציות והפקאן הסיני ומערבבים עם כף או "לקקן" עד שהם מפוזרים היטב בבלילה.
מעבירים לתבנית גדולה ומשומנת (אני משתמשת בתבנית חד פעמית מלבנית הגדולה ביותר שישנה). מכניסים לתנור ל-10 דקות, עד שהעוגה אפויה (היא כמעט ולא תופחת וממתינים רק עד שתהיה יציבה. להשגיח היטב כי השוליים שלה נשרפים מהר).

בזמן האפיה מכינים את הקרם:
(ואם רוצים מכפילים כמויות)
על אש קטנה ממיסים את השוקולד חתוך לקוביות + חצי שמנת מתוקה, עד שכל השוקולד נמס וישנן מעט בועות (לא מרתיחים!).

כאן הטריק: כשהעוגה יוצאת מהתנור לוקחים מזלג ובעדינות מחוררים בה הרבה הרבה חורים עמוקים - עד שכל העוגה מחוררת (ככל שישנם יותר חורים הפאדג' יהיה יותר שוקולדים ולטעמי - יותר טעים).
שופכים מעל הפאדג' את הקרם בעזרת כף כדי שיהיה פיזור אחיד.
מצננים מעט לפני ההגשה.

מגישים חם או קר, העוגה טעימה יותר יום אחרי ההכנה....

המלצה להגשה: לחמם חצי דקה במיקרו ולאכול עם גלידה וניל ליד, או עם גלידת פירות טרופים (שהחמיצות שלה "שוברת" את המתיקות של העוגה. שילוב שאנחנו מאוד אוהבים).




לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי ........... ו--- פלפלית15/9/2009 07:20

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
סלט מאש ובצל סגול ו--- עדי שוב  
15/9/2009 10:49
עוגת שוקולית לא שגרתית עם הפתעות ו--- עדי שוב   « הודעה נוכחית
15/9/2009 11:06
ומבט על פרוסה מהעוגה מקרוב....ו--- עדי שוב  
15/9/2009 11:08



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן