...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגת קוקוס וריבת חלב / גירסה נוספת לעוגת קוקוסו--- זהבה    31/8/2009 19:44

עוגת קוקוס וריבת חלב/סיוי 24 - גרסא נוספת

מקור המתכון הוא עוגת קוקוס בשכבות מהספר עוד עוגת השבוע של פסקל פרץ רובין- מה שבכוכבית זה שידרוג שלי

החומרים הדרושים:
1 כוס חלב
1/4 כוס מים
13- 14 בישקוטים (עוגיות ביצים)
3 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
1/4 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
100 גרם פתיתי קוקוס
1 כף קמח תופח, מנופה
1 כף שמן קנולה

לסירופ: (שידרוג של יפעת מהפורום המתוק באתר של קרין גורן)
כוס מים
1/2 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל - מי ורדים (לא שמתי)

למלית קרם:

1 כוס חלב
1 מיכל שמנת מתוקה
1 חפיסה אבקת פודינג אינסטנט -ריבת חלב*
3 כפות ריבת חלב*

לציפוי: (ראו הערה הציפוי שאני עשיתי)

1 מיכל שמנת מתוקה עמידה לקצפת
100 גרם שוקולד מריר
1 כפית קורנפלור (עמילן תירס)
2 כפות מים
1 שקית סוכר וניל

לקישוט:
פתיתי קוקוס
ההכנה

* מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). מוהלים את החלב במים, טובלים בו את הבישקוטים,
ועורכים אותם בצפיפות בתבנית, בשכבה אחת.

* מקציפים את החלבונים במערבל במהירות גבוהה, ומוסיפים בהדרגה, תוך הקצפה, מחצית מהסוכר.
ממשיכים להקציף לקצ. נוקשה.

* בקערה נפרדת, מקציפים את החלמונים במהירות גבוהה. מוסיפים את יתרת הסוכר עם סוכר הווניל,
וממשיכים להקציף לקציפה תפוחה ובהירה. מנמיכים את מהירות המערבל, ומוסיפים בהדרגה את
הקוקוס, הקמח והשמן. מערבלים לעיסה חלקה, ומקפלים אליה בעדינות את קצף החלבונים.

* מעבירים את העיסה לתבנית מרופדת בבישקוטים, ואופים כ-20 דקות. העוגה מוכנה כשקיסם הננעץ
בתוכה יוצא נקי. מניחים לעוגה להצטנן. ויוצקים מעל את הסירופ.

* להכנת מילית הקרם: שמים בקערת המערבל את החלב, השמנת ואבקת הפודינג. מערבלים במהירות
גבוהה לקרם אחיד וחלק, מוסיפים את ריבת החלב וממשיכים להקציף. כשהעוגה קרה לגמרי, מורחים עליה את הקרם בשכבה אחידה.

* להכנת הציפוי: שמים בסיר קטן את השמנת, סוכר הוניל והשוקולד (אני עשיתי כמו גנאש)...
ומחממים על להבה נמוכה מאוד, תוך בחישה, עד שהשוקולד יימס. בוללים בקערית נפרדת את עמילן התירס (קורנפלור) במים, ובוחשים במהירות לקרם השוקולד. מבשלים עוד כמה שניות, ומסירים מהאש.
מקררים כ- 10 דקות, בוחשים היטב ויוצקים על העוגה. מעטרים בפתיתי קוקוס.

הציפוי שאני עשיתי:
4 כפות ריבת חלב
3 כפות שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד לבן
להמיס במיקרו, להיזהר לא לשרוף את הריבת חלב, לערבב היטב ולצקת על הקרם.

תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ

אני {זהבה] לא הכנתי עם הסירופ ניראה לי מתוק מדי

התמונה שלי


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני ........... ו--- פלפלית31/8/2009 08:17

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
קרפלאך -כיסונים- בל קפצן -הביאה, אופה קטנהו--- פלפלית
31/8/2009 09:14
פסטילה מרוקאית - עוף ופירות יבשיםו--- מרילין שוב  
31/8/2009 11:00
פסטילה מרוקאית - בגירסה מלבניתו--- מרילין שוב  
31/8/2009 11:01
פסטילה מרוקאית - פירות יבשים לרובו--- מרילין שוב  
31/8/2009 11:02
פסטילה מרוקאית - שלב המילויו--- מרילין שוב  
31/8/2009 11:02
עוגת קוקוס וריבת חלב / גירסה נוספת לעוגת קוקוסו--- זהבה    « הודעה נוכחית
31/8/2009 19:44
כנפי עוף או שוקיים ו--- גדולה  
31/8/2009 20:04
קציצות רכות מעולות ברוטב חמוץ מתוק-שגם ילדים אוהביםו--- נמש
31/8/2009 21:16
גראטן תפוחי אדמה ובטטות בציפוי גבינת עזיםו--- איה  
2/9/2009 02:16



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן