...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

גורססח / קורססח - מאפה בצק תימניו--- איה ו. 30/8/2009 15:32

גורססח=קורססח=סבאייה עלים=דמול

....הכלאה טעימה בין סבאייה עלים לקובנה.
מאפה תימני פחות מוכר, אבל טעים ברמות, רך כמו צמר גפן, ומתאים למאכלים מתוקים ומלוחים
הרבה שמות, מאפה טעים אחד, גיוון לג'חנון או לקובנה של שבת בבוקר.

גורססח/קורססח- מאפה בצק תימני

מתכון של: סוף עונה - פורום מתכונים בתפוז

והרי המתכון:

11/2 ק` קמח
1 מרגרינה רכה
41/2 כפות סוכר (אני מעדיפה שלא יהיה מלוח ולא מתוק)
1 כף מלח
11/2 כפות שמרים יבשים
2 ביצים
4 כוסות מים פושרים(לא לשים בבת אחת!!!)
5 כפות קצח

מרגרינה רכה נוספת למריחה

בקערה שמים את הקמח,שמרים,סוכר ומערבבים, מוסיפים את המלח, ביצים מרגרינה, ומתחילים ללוש תוך כדי הוספת המים, לשים עד שמרגישים ביד שמתגבש לו בצק (הבצק דביק טיפה בהתחלה)

מכסים ומתפיחים.

לאחר שתפח פעם ראשונה, לשים שוב ושוב מתפיחים.

מורידים את הנפח עם אגרופים עדינים.

מקמחים משטח, ויוצרים כדורים בגודל כדור טניס (אפילו טיפה קטן מזה)
מניחים על המשטח.

נותנים לנוח חצי שעה.


משמנים חלק קטן ממשטח עבודה, טובלים בו את הידים, ומושחים בעדינות כל כדור וכדור.

על משטח נקי, פותחים את הכדור לעלה, מורחים מעט מרגרינה, ומגלגלים למעין רולדה, מהרולדה יוצרים שבלול.

מניחים בתבנית ומורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.

נותנים לדמול לתפוח

אופים בחום בינוני עד שמשחימים.




קישורים נלווים:
גורססח/קורססח- מאפה בצק תימני




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...................ו--- איה30/8/2009 03:20
גזרים צלויים בבלסמי ובתבליניםו--- איה
30/8/2009 03:40
קומפוט קלאסי וצימוקים שיכוריםו--- איה
30/8/2009 03:44
עוגת תפוחי אדמה / חיים כהןו--- איה
30/8/2009 03:49
רולדת פלפלים וריקוטה / אלי לנדאוו--- איה
30/8/2009 04:45
ריבה/קונפיטורה מבצלי שאלוט - עצמיו--- פלפלית  
30/8/2009 12:51
ריבה/קונפיטורה מבצלי שאלוט - תחילת הבישול ו--- פלפלית  
30/8/2009 12:52
ריבה/קונפיטורה מבצלי שאלוט -הוספת קליפות בצל לקבלתו--- פלפלית  
30/8/2009 12:54
גורססח / קורססח - מאפה בצק תימניו--- איה ו. « הודעה נוכחית
30/8/2009 15:32
בצק [חלבי] מעולה למלוי מתוק/מלוח/פיקנטי ו--- פלפלית
30/8/2009 17:03
אפונה עם ארטישוקו--- זהבה   
30/8/2009 20:45
סלט חצילים ברוטבו--- זהבה   
30/8/2009 20:48
בשר בליווי של פטריות בצלי שאלוט ותפוחי אדמהו--- זהבה   
30/8/2009 21:01



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן