...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגת תפוחי אדמה / חיים כהןו--- איה 30/8/2009 03:49

עוגת תפוחי אדמה / חיים כהן

מרכיבים:
1 קילו תפוח אדמה
250 גרם מוצרלה - חתוכה לקוביות
4 כף/ות פרמזן - מגוררת
3 ביצים
0.5 כוס/ות חלב
חמאה
פירורי לחם
מוסקט
מלח
פלפל


אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם במים מומלחים, עד שתפוחי האדמה נכנעים בקלות לקיסם עץ שננעץ בהם. אפשר, ואפילו עדיף, לאפות את תפוחי האדמה בקליפתם בתבנית על מצע של מלח גס בתנור שחומם ל-200 מעלות, עד שיתרככו.

קולפים את תפוחי האדמה ברגע שהטמפרטורה מאפשרת זאת. תפוחי האדמה אמורים להיות חמים אך לא לוהטים. מועכים את תפוחי האדמה במזלג או בכף עץ עד שלא יהיו גושים. אסור למעוך אותם במסננת דקה. המעבר במסננת הופך את בשר תפוחי האדמה לדביק. יש בשוק מועך תפוחי אדמה מכני. הוא נראה כמו מכשיר למעיכת שום שגדל ללא פרופורציות. כאשר מועכים את תפוח האדמה בכלי כזה אין צורך לקלפם.

מוסיפים כף חמאה, החלב (בהדרגה), מעט אגוז מוסקט מגורר ומערבבים היטב. מוסיפים מלח, פלפל ושתי כפות פרמזן. מערבבים. מוסיפים את המוצרלה והביצים ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.

משמנים תבנית בנדיבות בחמאה. בוזקים לתבנית פירורי לחם ומנערים עד לציפוי אחיד. מעבירים את מסת תפוחי האדמה לתבנית, משטחים ומיישרים. בוזקים מעל מעט פירורי לחם, את יתרת הפרמזן, מעטרים בתלתלי חמאה ואופים שלושת רבעי שעה בתנור שחומם ל-180 מעלות.

את העוגה הזו לא מגישים חמה, אלא פושרת עד נעימה.




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...................ו--- איה30/8/2009 03:20
גזרים צלויים בבלסמי ובתבליניםו--- איה
30/8/2009 03:40
קומפוט קלאסי וצימוקים שיכוריםו--- איה
30/8/2009 03:44
עוגת תפוחי אדמה / חיים כהןו--- איה « הודעה נוכחית
30/8/2009 03:49
רולדת פלפלים וריקוטה / אלי לנדאוו--- איה
30/8/2009 04:45
ריבה/קונפיטורה מבצלי שאלוט - עצמיו--- פלפלית  
30/8/2009 12:51
ריבה/קונפיטורה מבצלי שאלוט - תחילת הבישול ו--- פלפלית  
30/8/2009 12:52
ריבה/קונפיטורה מבצלי שאלוט -הוספת קליפות בצל לקבלתו--- פלפלית  
30/8/2009 12:54
גורססח / קורססח - מאפה בצק תימניו--- איה ו.
30/8/2009 15:32
בצק [חלבי] מעולה למלוי מתוק/מלוח/פיקנטי ו--- פלפלית
30/8/2009 17:03
אפונה עם ארטישוקו--- זהבה   
30/8/2009 20:45
סלט חצילים ברוטבו--- זהבה   
30/8/2009 20:48
בשר בליווי של פטריות בצלי שאלוט ותפוחי אדמהו--- זהבה   
30/8/2009 21:01



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן