...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

גזרים צלויים בבלסמי ובתבליניםו--- איה 30/8/2009 03:40

גזרים צלויים בבלסמי ובתבלינים / דרך האוכל

החומץ הבלסמי מעניק לירק טעם מתוק-חמצמץ ומצפה אותו בזיגוג מבריק.

החומרים ל-6 מנות:

2 כפיות זרעי כוסברה כתושים
1 כפית זרעי אניס
4 זרעי הל שבורים
קורט קינמון
1/2 כוס חומץ בלסמי
1 כפית סוכר חום
מלח, פלפל שחור
500 גר' גזרים צרים קלופים

אופן ההכנה:
מקפיצים במחבת חמה את התבלינים (כוסברה, אניס, הל וקינמון) לכמה שניות, עד שהם מתחילים להעלות ריח.
מוסיפים למחבת את החומץ הבלסמי, הסוכר, המלח, הפלפל והגזרים. מכסים ומבשלים על להבה בינונית במשך כ-15 דקות, תוך נענוע קל של המחבת מדי פעם (כדי לצפות את הגזרים בנוזל), עד שהגזרים עשויים ומזוגגים. אם במהלך הבישול הנוזל התאדה, מוסיפים מעט מים רותחים.

אפייה במקום בישול:
גזרים עבים, בטטה או דלעת, אפשר לאפות בתנור במקום לבשל במחבת. יוצקים עליהם את הנוזל המתובל ואופים במשך כ-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד לריכוך - 30 דקות ראשונות בתבנית מכוסה ברדיד אלומיניום ו-10 דקות נוספות ללא כיסוי.




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...................ו--- איה30/8/2009 03:20
גזרים צלויים בבלסמי ובתבליניםו--- איה « הודעה נוכחית
30/8/2009 03:40
קומפוט קלאסי וצימוקים שיכוריםו--- איה
30/8/2009 03:44
עוגת תפוחי אדמה / חיים כהןו--- איה
30/8/2009 03:49
רולדת פלפלים וריקוטה / אלי לנדאוו--- איה
30/8/2009 04:45
ריבה/קונפיטורה מבצלי שאלוט - עצמיו--- פלפלית  
30/8/2009 12:51
ריבה/קונפיטורה מבצלי שאלוט - תחילת הבישול ו--- פלפלית  
30/8/2009 12:52
ריבה/קונפיטורה מבצלי שאלוט -הוספת קליפות בצל לקבלתו--- פלפלית  
30/8/2009 12:54
גורססח / קורססח - מאפה בצק תימניו--- איה ו.
30/8/2009 15:32
בצק [חלבי] מעולה למלוי מתוק/מלוח/פיקנטי ו--- פלפלית
30/8/2009 17:03
אפונה עם ארטישוקו--- זהבה   
30/8/2009 20:45
סלט חצילים ברוטבו--- זהבה   
30/8/2009 20:48
בשר בליווי של פטריות בצלי שאלוט ותפוחי אדמהו--- זהבה   
30/8/2009 21:01



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן