...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

ריבת שזיפיםו--- פנינהט   17/8/2009 13:18

ריבת שזיפים

המצרכים:

1 ק"ג נטו של שזיפים נקיים ללא גרעינים
700 גרם סוכר
1 לימון בינוני

ההכנה:
1. מכניסים צלחת קטנה לפריזר.

2. חוצים את השזיפים וחותכים כל חצי לארבע (מי שאוהב חתיכות פרי גדולות בריבה שלו יחתוך כל חצי לשניים).

3. מניחים את הפרי הנקי בסיר מפזרים סוכר ומניחים על אש קטנה ומערבבים עד שכל הסוכר נמס.

4. כשהסוכר נמס, מוסיפים מיץ מלימון שלם, ואת הגרעינים שלו שצררנו בבד גזה. מגבירים מעט את האש ומביאים לרתיחה.
הריבה מתבשלת כל הזמן ברתיחה איטית ותוך ערבוב מפעם לפעם כדי למנוע חריכה של הריבה.
את הקצף שנוצר על פני הריבה יש לכפות מפעם לפעם.

5. לאחר שעה בישול מתחילים לבדוק את מוכנות הריבה.
מוציאים את הצלחת מהפריזר, מטפטפים עליה כף מהריבה, מחכים כחצי דקה ומעבירים אצבע באמצע, אם הפס נשאר נקי והריבה לא חוזרת למקומה הריבה מוכנה, אם הפס נסגר, ממשיכים לבשל עוד כרבע שעה ושוב בודקים, וכך עד שהריבה מוכנה.
(לי לקח הפעם שעה וחצי עד שהריבה היתה מוכנה).

6. כשהריבה מוכנה מעבירים אותה לצנצנות מעוקרות, סוגרים את המכסה והופכים את הצנצנות על המכסה.
הפעולה הזו יוצרת בצנצנות וואקום. משאירים את הצנצנות במצב הזה עד שהריבה מתקררת.

מנסיון בהכנת ריבות למדתי שבכמות הזו של הסוכר אין צורך לשמור את הריבה במקרר ואפשר לשמור במזווה, הריבות נשמרות כך לשנה ואף יותר.
כמובן שמרגע שפותחים צנצנת יש לשמור במקרר.

בתאבון

ממליצה מאד להיכנס לבלוג לראות את כל הפטנטים הקטנים שעוזרים לקבלת ריבה מושלמת.


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני...................ו--- איה17/8/2009 04:02
רולדת שזיפים וקצפת ו--- איה
17/8/2009 12:42
פסטה פנה ברוטב חצילים ועגבניותו--- פנינהט  
17/8/2009 13:14
ריבת שזיפיםו--- פנינהט   « הודעה נוכחית
17/8/2009 13:18



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן