...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגת גבינה ופרי קרה ללא אפיהו--- הדר   13/8/2009 07:11

מקור המתכון : עיתון לאשה. שם זה הופיע כעוגת גבינה ומנגו, אבל אני לא נוגעת במנגו ולכן מכינה עם אפרסקים משומרים.

שינויים שלי מהתמתכון המקורי:
בגלל מתיקות האפרסק הורדתי את כמות הסוכר מ3/4 ל1/2 כוס.
הוספתי כף מיץ לימון מאותה סיבה.
במתכון המקורי מוסיפים את הסוכר לבלילה ומקציפים את השמנת לבד. אני מעדיפה להקציף את השמנת עם הסוכר.
בתאבון!

תבנית קפיצית 24

לבסיס: 150 ג' ביסקוויטים
80 ג' חמאה מומסת
1 כף סוכר
קליפה מחצי תפוז

למלית:
1 קופסא גדולה שימורי אפרסק מסוננת
2 כפיות (5 ג') אבקת סוכר
1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
1 כף (10ג') אבקת ג'לטין
1 מכל שמנת מתוקה
2 גביעים (500 ג) גבינה לבנה 5%
1/2 כוס(150 ג') סוכר
קליפה מחצי תפוז
1 כפית תמצית וניל
1 כף מיץ לימון

הבסיס: מרסקים את הביסקוויטי, מערבבים עם יתר מרכיבי הבסיס, מהדקים לתחתית של תבנית משונת ומאחסנים במקרר עד להרכבת העוגה.

מחית הפרי: מועכי בבלנדר רבע מכמות הפרי יחד עם אבקת הסוכר.

שמים בצלוחית את החלב והג'לטין ומחממים במיקרו כמה שניות. מוציאים, מערבבים וממשיכים לחמם ולערבב עד שהג'לטין נמס לחלוטין. מצננים לטמפרטורת החדר.

מקציפים את השמנת והסוכר

מעררבים את שאר חומרי המלית, מוסיפים תוך עירבוב את הגלטין המומס ומקפלים פנימה את הקצפת.

מוסיפים את קוביות הפרי, מערבבים בעדינות ויוצקים לתבנית.

בעזרת כפית מטפטפים את מחית הפרי על העוגה ויוצרים דוגמת שיש ע"י קיסם או סכין.

מקפיאים לפחות שעה וחצי.

כחצי שעה לפני ההגשה מעבירים למקרר. מגישים קר.


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי .............. ו--- פלפלית13/8/2009 06:59

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
עוגת גבינה ופרי קרה ללא אפיהו--- הדר   « הודעה נוכחית
13/8/2009 07:11
קיש גבינת עיזים ורוזמרין - בן עמי ברטיניו--- פלפלית
13/8/2009 07:26
מלבי עם אוכמניות ופיסטוקים - אהרוני ו--- פלפלית
13/8/2009 07:48
פיצה ו--- אמאשל..
13/8/2009 07:56
חציל בגריל עם טחינה מוקצפת - השף נעם דקרסו--- פלפלית
13/8/2009 16:18
סמוסה במילוי ירקות - רינה פושקרנהו--- פלפלית
13/8/2009 18:12



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן