...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגת שוקולד וחלבה - פסקל פרץ רובין ו--- פלפלית 31/7/2009 10:55

עוגת שוקולד וחלבה - מתוך הספר עוגת השבוע של פסקל פרץ רובין
(מתכון שהביאה אספרגוס)

מצרכים
200 גרם שוקולד מריר
4 כפות מיץ תפוזים
50 גרם מרגרינה או חמאה
100 גרם חלבה
1 כוס קמח תופח
7 ביצים מופרדות - לחלבונים וחלמונים
1 כוס סוכר

לציפוי
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה

לקישוט
1/2 כוס שמנת לקצפת
1-2 כפות חלבה מפוררת

אופן ההכנה

- מחממים תנור לחום בינוני

- שמים את השוקולד, מיץ התפוזים והחמאה בסיר ומבשלים על אש נמוכה לתערובת אחידה. מוסיפים את החלבה ובוחשים לקרם אחיד. מצננים מעט וטורפים פנימה את החלמונים בבחישה מהירה

- מקציפים את החלבונים במערבל חשמלי במהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף לקצף יציב. מוסיפים בהדרגה את קרם השוקולד, תוך הקצפה. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה את הקמח, מערבלים לבלילה אחידה.

- משמנים את התבנית מעבירים אליה את הבלילה ואופים כשעה. מניחים להצטנן.

- להרכבת הציפוי שמים את חומרי הציפוי בסיר וממיסים. יוצקים על פני העוגה בעוד הציפוי חם.

מקציפים את השמנת לקצפת יציבה ומזלפים על פני העוגה בדגם שתי וערב מעטרים בפרורי החלבה.

(אני הכנתי בלי ציפוי ובלי קצפת, יצא נהדר)
לארועים חגיגיים במיוחד אפשר לצפות.

אני הכנתי ב-2 תבניות אינגליש קייק, פשוט הרבה יותר נוח לאכול.
לעוגה חגיגית כדאי להכין בתבנית 26.




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שישי....................ו--- איה31/7/2009 05:29
לחם סובין וגרעיני חמנייה / אורי שפט ו--- איה
31/7/2009 05:41
מוס שוקולד ללא שמנתו--- איה
31/7/2009 05:47
אצבעוני איטריותו--- שומרי זהבה
31/7/2009 08:32
לחם בסיר פלא / עליזה ממן דדיה ו--- שומרי זהבה
31/7/2009 08:34
עוגת שוקולד וחלבה - פסקל פרץ רובין ו--- פלפלית « הודעה נוכחית
31/7/2009 10:55
עוגת ביסקוויטים ללא אפייה / מיכל.מ ו--- שרוניק
31/7/2009 12:22
עוגת קרם אפוי /פורסם באתר כיפהו--- לאה.ק  
31/7/2009 12:56
עוגה בחושה בקינמון וסילאן /פירגהו--- לאה.ק  
31/7/2009 13:01



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן