...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

פבלובה / דליה פן-לרנרו--- פלפלית 27/7/2009 17:54



פבלובה / דליה פן-לרנר
פבלובה היא עוגת מרנג ממולאת בקצפת ומעוטרת בפירות העונה. מקורה של עוגה זו באוסטרליה. בסיס המרנג צריך להיות פריך מבחוץ ורך במרכזו.
חומרים


6 חלבונים בטמפרטורת החדר
1 קורט מלח
2 כוסות סוכר מנופה 360 גרם
2 כפיות קורנפלור
1 כפית חומץ
1 מיכל שמנת מתוקה
פירות העונה פרוסים או חתוכים לקוביות או פלחים (פירות זעירים כמו גרגרי יער למיניהם משאירים שלמים)
להגיש בנפרד:
רוטב תותים או פסיפלורה- לא הכרחי


אופן ההכנה



1. מחממים תנור ל 180 מעלות צלזיוס. משמנים קלות תבנית אפיה ומרפדים אותה בנייר אפיה.

2. מקציפים את החלבונים והמלח עד שנוצר קצף נוקשה. מוסיפים את הסוכר, בהדרגה, כף אחר כף, תוך כדי הקצפה, וממשיכים עד שכל הסוכר נבלע במקצפת והיא נוקשה מאוד ומבריקה. מערבבים את הקורנפלור והחומץ ומבליעים למקצפת.

3. מעבירים את המקצפת לתבנית האפיה המרופדת ויוצרים דיסק עגול בקוטר של
כ 20-22 ס"מ. בעזרת מרית גומי יוצרים גלים או פסגות במקצפת.

4. אופים את המקצפת 5 דקות בחום של 180 מעלות, מורידים את חום התנור ל 130 מעלות וממשיכים לאפות כשעה ורבע עד שהמרנג פריך בחוץ, אך עם מרקם של מרשמלו במרכזו. מצננים בתבנית מחוץ לתנור, וכשהמרנג התקרר משחררים אותו בזהירות מנייר האפיה ומחליקים לצלחת הגשה. שומרים במקום יבש או מכסים כדי שהמרנג לא יספוג רטיבות.

5. קרוב ככל האפשר לזמן ההגשה מקציפים את השמנת לקצף יציב. מקפלים לשמנת כמחצית מפרוסות הפירות ומערימים על המרנג. מקשטים ביתר הפירות.




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
ריכוז מתכוני ביצים ו--- פלפלית27/7/2009 09:30

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
ביצים עלומות - "רוטב"ו--- פלפלית
27/7/2009 09:32
סלט ביצים - מסעדת "סנדר"ו--- פלפלית
27/7/2009 09:34
ליקר ביצים ( Egg Nog) - "רוטב"ו--- פלפלית
27/7/2009 09:35
ביצים נוסח בנדיקט - "רוטב"ו--- פלפלית
27/7/2009 09:38
סופלה ביצים עם פרמזן ועירית - "רוטב"ו--- פלפלית
27/7/2009 09:39
ביצים קשות ברוטב קארי - "אסם"ו--- פלפלית
27/7/2009 09:42
תפיחיות ביצים, חלב וגבינה - נירה רוסו, ו--- פלפלית
27/7/2009 09:48
פתות ביצים - Lord_of_Codeו--- פלפלית
27/7/2009 09:50
אומלט תפוחי אדמה וביציםו--- גדולה  
27/7/2009 09:51
ביצה בקן - "עכבר העיר"ו--- פלפלית
27/7/2009 09:52
בריק ביצה - חני פרבר - על השולחןו--- פלפלית
27/7/2009 09:55
מיונז ביתי - שף חיים כהן - "מבשלים"ו--- פלפלית
27/7/2009 10:05
שקשוקה פלפלים וגבינת עיזיםו--- פלפלית
27/7/2009 10:08
ביצה רוסית ו--- פלפלית
27/7/2009 10:33
רוטב הולנדייז / בני סיידאו--- פלפלית
27/7/2009 10:40
רוטב גריביש / דליה פן-לרנרו--- פלפלית
27/7/2009 10:42
שקשוקהו--- טליון
27/7/2009 15:56
פוקצ'ה עין - אישיתו--- איה  
27/7/2009 17:41
מיונז ביתי ו--- איה
27/7/2009 17:43
פבלובה / דליה פן-לרנרו--- פלפלית « הודעה נוכחית
27/7/2009 17:54
נשיקות מרנג - חיים כהןו--- פלפלית
27/7/2009 17:57
ביצים ממולאות באנשובי (יומורטאלאר) - טעמיםו--- פלפלית
27/7/2009 18:32
ביצים עם תרד - טעמיםו--- פלפלית
27/7/2009 18:34
סופלה ביצים וגבינת רוקפור - טעמיםו--- פלפלית
27/7/2009 18:35
איך מכינים שמן סומק?ו--- elimitte
1/3/2010 18:52
עגבניות ממולאות בביצים - טעמיםו--- פלפלית
27/7/2009 18:38



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן