...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

פיש אנד צ'יפס / דורעם גונטו--- איה 20/7/2009 05:06

פיש אנד צ'יפס / דורעם גונט

חומרים
4 פילטים של דג לבן במשקל כ-250 גרם כל אחד, עם או בלי העור, לפי הטעם
1 ק"ג תפוחי אדמה, זן המתאים לטיגון
חומץ לתת
מלח
שמן לטיגון עמוק

לבלילה:
3/4 כוס קמח
1/2 כפית מלח
3/4 כוס בירה כהה
1 ביצה, מופרדת לחלמון ולחלבון (בטמפרטורת החדר).


אופן ההכנה
1. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים למקלות בעובי של כ-1x1 ס"מ.

2. מחממים את השמן לחום של 160 מעלות (אם אין מדחום - לטמפרטורה שבה תפוח אדמה שייזרק לשמן ייעטף בביעבוע מתון של טיגון עדין).

3. מטגנים את תפוחי האדמה טיגון ראשון, עד שיתרככו אך לא יזהיבו (כ-7 דקות).

4. מוציאים מהשמן ומצננים לפחות רבע שעה ועד כמה שעות.

5. מכינים את הבלילה: בקערה מערבבים את הקמח עם המלח. מוסיפים את הבירה וטורפים היטב. מערבבים פנימה גם את החלמון. מקציפים את החלבון במטרפה ידנית או במיקסר, עד שמתקבל קצף יציב אך רך. מקפלים את הקצף בעדינות לתוך הבלילה.

6. מטגנים את הצ'יפס (טיגון שני) ואת הדגים: מחממים את השמן לחום של 185 מעלות (חום גבוה מאוד. תפוח אדמה שייזרק לשמן ייעטף בביעבוע סוער). מטגנים את הצ'יפס עד שיזהיבו יפה (כ-2 דקות). מוציאים למסננת ואז למגבות נייר לספיגת השמן.

7. טובלים את הדגים בבלילה, מרימים ומניחים לעודפי הבלילה לטפטף חזרה לקערה במשך כמה שניות. מטגנים בשמן החם, עד שיזהיבו יפה משני הצדדים (הופכים את הדג באמצע הטיגון). מוציאים למסננת ומספיגים את עודפי השמן במגבות נייר.

8. להגשה: מניחים ערימה יפה של צ'יפס על צלחת או על נייר עיתון, ומעליה נתח דג מטוגן. מתבלים את הדג והצ'יפס במלח ובכמות נדיבה של חומץ לתת.

אוכלים מיד, כשהצ'יפס והדג עדיין חמים ופריכים מאוד, אפשר עם תוספת של מחית אפונה רכה.




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
ריכוז מתכונים - דגים ו--- איה  20/7/2009 04:54

בשירשור זה נרכז מתכונים למאכלי דגים המתאימים
לתקופת "בין הַמְצָרִים"

שירשור זה יתווסף לעמוד ריכוז מתכונים - אוסף מתכונים של משתתפי הפורום

עוד מבחר גדול של מתכוני דגים - תוכלו למצוא בעמוד מתכונים לדגים

מצורפת טבלת הדרכה להכנת מתכוני דג ע"פ הדגים השונים
באדיבות: "דג השף" דגי הבריכה של ישראל

להנאתכם



לחץ להגדלה


סגור הודעה |  כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
פילה דניס בווינגרט שומשום-לימון / דורעם גונטו--- איה
20/7/2009 05:03
פיש אנד צ'יפס / דורעם גונטו--- איה « הודעה נוכחית
20/7/2009 05:06
פורל בבירה של מסעדת השקדו--- איה
20/7/2009 05:09
דג סול ברוטב מוניירו--- איה
20/7/2009 05:11
מוסר אפוי בתנור בסלסת עגבניות / חיים כהןו--- איה
20/7/2009 05:16
פילה אמנון בסויה ג'ינג'ר וכוסברהו--- איה
20/7/2009 05:17
דג אמנון עם ירקות אפויים בתנור / חיים כהןו--- איה
20/7/2009 05:26
קציצות דגים מרוקאיות עם דלעת, פלפל צ’ומה וגזרו--- איה
20/7/2009 05:35
פילה סלמון במעטפת אגוזים פריכה על מצע ~~>ו--- פלפלית
20/7/2009 07:42
סלמון כבוש - "טעמים"ו--- פלפלית
20/7/2009 07:44
סלמון ברוטב שמנת ויין לבן - "טעמים"ו--- פלפלית
20/7/2009 07:46
דג פורל עם רוטב חזרת פיקנטי - "טעמים"ו--- פלפלית
20/7/2009 07:48
תבשיל דגים מטוגנים ברוטב עגבניות (ברודטו)ו--- פלפלית
20/7/2009 07:50
ברבוניות בוינגרט עגבניות עם סלט שעועית לבנו--- פלפלית
20/7/2009 07:52
מפרום / מוסקה חצילים ודגים ו--- פלפלית
20/7/2009 07:54
פילה סלמון עטוף בתפוחי גרנד סמית עם מייפל ו--- פלפלית
20/7/2009 08:58
בורי אפוי במלח - חיים כהן ואלי לנדאו, הארץו--- פלפלית
20/7/2009 09:01
בקלה בצימוקים - חנה גרשוני, הארץ ו--- פלפלית
20/7/2009 09:03
דניס מעושן - ניר דודק, על השולחן ו--- פלפלית
20/7/2009 09:11
סלט דג מלוח - "מגה מתכונים"ו--- פלפלית
20/7/2009 09:23
סלט דגים בשמנת - המקור לא ידועו--- פלפלית
20/7/2009 09:25
סלט דג מטיאס עם בצלים ותפוחיםו--- פלפלית
20/7/2009 09:29
קרפיון בתנורו--- נירה
20/7/2009 10:31
דג באגוזיםו--- נירה
20/7/2009 10:37
דג הליבוט ברוטב מנגו - "רוטב" + הדגמה ו--- פלפלית
20/7/2009 11:28
דג פורל ואגסים - "רוטב" + הדגמהו--- פלפלית
20/7/2009 11:31
מעדן נסיכת הנילוס מאת: אלי גרשון ו--- פלפלית
20/7/2009 11:34
נסיכת הנילוס ברוטב אדום - מסעדת הסוכה הלבנו--- פלפלית
20/7/2009 11:35
דג לברק עם קרם חצילים ו--- איה
20/7/2009 12:13
קציצות דגים עם ירקות מאודים / חיים טובו--- איה
20/7/2009 12:30
לוקוס ברוטב עגבניות וכוסברה / ג'קוו--- איה
20/7/2009 13:42
דגים ברוטב פיקנטיו--- טליון
22/7/2009 22:14
דג וירקות בתנורו--- טליון
22/7/2009 22:16
קציצות טונה – חיה אלפיו--- זהבה ש  
16/7/2013 08:34



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן