...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

רולדת (גלילת) שוקולדו--- פנינהט   5/7/2009 10:11

סוף שבוע בסימן נוסטלגיה לעוגות עבר

גלילת שוקולד (רולדה)
(נירה שויאר "עוגות לכל עת")

המצרכים:
4 ביצים
2/3 כוס סוכר
1 כף תמצית וניל
קורט מלח
1/2 כוס קמח
1/4 כוס אבקת קקאו

ההכנה:
לחמם את התנור ל-180 מעלות

לשים בתבנית של התנור נייר אפיה ולשמן אותו היטב

לשים את החלבונים בקערת המערבל עם קורט מלח, להתחיל להקציף עד שמתחיל להיווצר קצף להוסיף את הסוכר בשלוש-ארבע פעמים ולהמשיך להקציף עד שמתקבל קצף גמיש, לכבות את המערבל.

בקערה נפרדת לערבב היטב את החלמונים עם הוניל.

להוסיף את החלמונים לקצף החלבונים בתנועות קיפול ביד.

להעביר את הקקאו והקמח דרך מסננת כדי שלא יהיו גושים ולערבב לתערובת אחידה.
להוסיף לתערובת שבקערה בשתיים-שלוש פעמים. לאחר כל תוספת לערבב בתנועות עטיפה, עד שהקמח יבלע בתערובת.

להעביר את התערובת לתבנית על נייר האפיה המשומן וליישר.

להכניס לתנור החם ולאפות 10 דקות.
לבדוק שאכן העוגה מוכנה וקיסם יוצא יבש ונקי.

להוציא את העוגה מהתבנית, להניח עליה מגבת ולגלגל על המגבת לרולדה הדוקה. להשאיר את הרולדה כך עד שתתקרר לגמרי.

להכין מלית שאוהבים

אני הכנתי קרם מ-
1 שמנת מתוקה
1 כוס חלב (200 מל`)
1 אינסטנט פודינג וניל.

כשהעוגה קרה, פותחים בזהירות את הגלילה, מורידים את המגבת וממלאים.
אפשר לשים את כל הקרם או להשאיר שליש למריחה על החלק החיצוני.
מגלגלים חזרה לצורת גלילה, מורחים קרם גם בחוץ, אפשר לפזר שוקולד מגורר

ובתאבון





לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...................ו--- איה5/7/2009 04:20
פאי משמש - קונדיטוריה בן עמיו--- פלפלית
5/7/2009 09:08
עוגת אפרסקים בחושה - חיים כהן ואלי לנדאוו--- פלפלית
5/7/2009 09:10
קרוסטטה עם ריבה - חיים כהן ואלי לנדאו ו--- פלפלית  
5/7/2009 09:14
רולדת (גלילת) שוקולדו--- פנינהט   « הודעה נוכחית
5/7/2009 10:11
ופרוסה כדי לראות את השחור לבןו--- פנינהט  
5/7/2009 10:12
שרמולה ארטישוק ו--- מָרילין  
5/7/2009 13:02
בראוניז שקדים ואגוזים (קטלני)ו--- מָרילין  
5/7/2009 13:03
קציצות בשר, קוביות תפו"א ונענעו--- מָרילין  
5/7/2009 13:04



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן