...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

פאי קרם שקדים ואגסיםו--- פנינהט   2/10/2008 10:21

מתכון: פאי קרם שקדים/פקאן ואגסים בסירופו



כמויות הקרם לתבנית פאי מתפרקת בקוטר 24-26.

לאגסים בסירופ:
2 אגסים קלופים, חצויים ומגולענים בעדינות
1.5 כוסות מים
כ-3/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
אפשר להוסיף מקל וניל

לבשל את חצאי האגסים כרבע שעה לכבות את האש ולהניח לצינון מוחלט. לסנן את האגסים ולחתוך לפרוסות רוחב דקיקות.

לקלתית - (בצק פריך מתוק):
100 גר' סוכר (עדיפות לאבקת סוכר)
200 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות
300 גר' קמח - 2 כוסות + 2 כפות
1 ביצה או שני חלמונים
קורט מלח

אופן הכנה:
במעבד מזון לשים סוכר (או אבקת סוכר), חמאה וקמח ולעבד בפולסים לפירורים (כמו קוסקוס). להוסיף ביצה (או חלמונים) ומלח ולעבד עוד מעט, עד שמתקבלים פירורים גדולים. לאסוף את הבצק, לעטוף בניילון נצמד, לשטח לדיסקה ולהכניס למקרר לחצי שעה-שעה.
לרדד על משטח מקומח קלות, תוך כדי סיבוב הדיסקה על הקמח ולרפד את התבנית. לסלק שולי בצק מיותרים (לא לזרוק, לעטוף שוב בניילון נצמד ולהכניס להקפאה לשימוש חוזר. אפשר גם להכין עוגיות).
להכניס להקפאה לכ-15 דקות.

לקרם שקדים/פקאן:
1 כוס שקדים (טבעיים רגילים, לא קלופים)
1/2 כוס פקאן
2 ביצים
100 גר' סוכר = 1/2 כוס
קורט מלח
100 גר' חמאה

לשים את כל המרכיבים במעבד מזון ולעבד לתערובת הומוגנית.

לחמם תנור לחום בינוני גבוה 175-180 מעלות. לדקור במזלג את קלתית הפאי. לאפות כ-10 דקות ולהוציא את הקלתית החוצה (להשאיר תנור דולק).
למלא את הקלתית בקרם השקדים/פקאן.
להניח בעזרת מרית או סכין רחבה כל חצי אגס (אפשר להרים את כל חצי אגס החתוך לפרוסות דקיקות בבת אחת וכך להניח).

לאפות ב-20-25 דקות.
לצנן לחלוטין לפני חיתוך.



הערות פנינהט: דילגתי על שלב הכנת האגסים ופשוט השתמשתי בחצאי אגסים מקופסת שימורים, יצא מדהים


מקור המתכון:
MAGIG פורום אוכל תפוז

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי..............ו--- איה2/10/2008 04:05
רולדת תפוחים עדינה, ללא קמח.ו--- אורית(ה)
2/10/2008 08:26
קראפלעך - בני סיידא ו--- פלפלית
2/10/2008 09:06
שקשוקה יין אדום - ארז קומורובסקיו--- פלפלית
2/10/2008 10:06
עוגת תפוחים 3 שכבות פרווהו--- פנינהט  
2/10/2008 10:18
פאי קרם שקדים ואגסיםו--- פנינהט   « הודעה נוכחית
2/10/2008 10:21
מרק עוף + איטריות לסעודה מפסקת של כיפורו--- -מרילין
2/10/2008 11:01
לקראפלעך/ורניקס ומילויים שוניםו--- פנינהט  
2/10/2008 11:32
וכאן במילוי תפוחי אדמה שמוגשים עם בצל מטוגןו--- פנינהט  
2/10/2008 11:33
לחמניות מתוקות עם חמאה ודבש ו--- פלפלית  
2/10/2008 15:16
קליפות פומלו מסוכרות (נוסח צפון אפריקה)ו--- שומית
2/10/2008 15:29
דלעת ביין (נוסח יהודי טוניס)ו--- שומית
2/10/2008 15:45
פילה לוקוס על סלט טבולה רימונים ותמריםו--- שרוניק
2/10/2008 19:20
תבשיל עגל ותפוחי עץ עם זיתיםו--- שרוניק
2/10/2008 19:23
Roasted Apples with Green Apple Sauce andו--- שרוניק
2/10/2008 19:41
פיצה דולצ´ה - מתוך מגזין פפריקה צחי בוקששתרו--- שרוניק
2/10/2008 19:45
מרציפן קקאו -מתוך מגזין פפריקה צחי בוקששתר ו--- שרוניק
2/10/2008 19:46
עוגת דבש מבושלת + טיפים - גאיה ו--- שרוניק
2/10/2008 19:49
סלט תפוזים ותאנים ו--- שרוניק
2/10/2008 19:52
טארטלט תאנים אפוי ו--- שרוניק
2/10/2008 19:53
פסטייה תפוחים ותאנים ו--- שרוניק
2/10/2008 19:56
סלט סלק ב-10 דק'ו--- גדולה
2/10/2008 20:16



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן