...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

שבלולי אגוזים ו--- פלפלית   28/6/2009 08:00

שבלולי אגוזים - רות אוליבר, על השולחן

*** הכנתי משקדים טחונים - פלפלית

שבלולי אגוזים

מאפי בוקר ארומטיים במיוחד, בזכות הניחוח של אגוזי המלך והשמרים. אפשר להכין כמות כפולה ולהקפיא לאחר האפייה.
כשיגיעו אורחים, תשמחו ששמרתם כמה מאפים בצד

מצרכים

ל-25 שבלולים:
560 גרם (4 כוסות) קמח
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
2 ביצים + 2 חלמונים
25 גרם שמרים טריים (12 גרם שמרים יבשים)
100 מ”ל (1/2 כוס פחות כף וחצי) חלב
1 כף קוניאק
150 גרם חמאה לקיפול

למלית:
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
150 גרם (½1 כוסות) אגוזי מלך טחונים דק
1 כפית קינמון
5 טיפות מי זהר
50 גרם חמאה מומסת

לסירופ סוכר:
400 גרם (2 כוסות) סוכר
240 מ”ל (1 כוס) מים
5 טיפות מי זהר

אופן ההכנה
1. מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר את כל חומרי הבצק למעט החמאה, ולשים כ-10 דקות בעזרת וו לישה לקבלת בצק רך ונעים. מניחים ל-10 דקות במקרר.

2. שמים חמאה בין 2 ניירות אפייה ומרדדים למלבן בגודל 20X15 ס”מ.

3. מרדדים את הבצק למלבן בגודל 60X20 ס”מ, מניחים את החמאה על השליש העליון, מקפלים אותו לכיוון האמצע, ומעליו מקפלים את השליש הנותר. מתקבל מלבן. מסובבים אותו חצי סיבוב (90 מעלות), ומרדדים למלבן בגודל 40X20 ס”מ. מקפלים כמו ספר, כלומר מפגישים את 2 הצלעות במרכז הבצק, ואת מה שהתקבל מקפלים לשניים. עוטפים בניילון נצמד ומניחים ל-30 דקות.

4. מרדדים את הבצק למלבן בגודל 40X20 ס”מ ומקפלים לשלוש. עוטפים בניילון נצמד ומשהים לילה במקרר.

5. מכינים את המלית: מערבבים בקערה את כל חומרי המלית מלבד החמאה המומסת.

6. מכינים סירופ סוכר: מביאים לרתיחה מים וסוכר ומבשלים כ-5-4 דקות על להבה בינונית. מורידים מהאש ומוסיפים מי זהר.

7. מחממים תנור ל-190 מעלות.

8. מעצבים את השבלולים ואופים: מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, ומרדדים למלבנים גדולים ודקים ככל האפשר (מבלי שהבצק ידבק ויקרע) על משטח מקומח. מורחים בחמאה מומסת ומפזרים חצי מכמות האגוזים על מחצית המלבן. מקפלים את מחצית הבצק הריקה. חותכים לרצועות ברוחב ½2-1 ס”מ, ומגלגלים כל רצועה תחילה כמו בורג ארוך, ולאחר מכאן כמו שבלול. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם כל הרצועות ועם מחצית הבצק השנייה. אין צורך להתפיח שנית, בזמן שמעצבים הכל הם מעט תופחים ממילא.

9. אופים כ-25 דקות, או עד שהשבלולים זהובים. מורחים בנדיבות סירופ סוכר על כל שבלול ומחזירים לתנור לעוד 3 דקות. מקררים מעט ומגישים חמים.



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...................ו--- איה28/6/2009 02:45
שבלולי אגוזים ו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
28/6/2009 08:00
שבלולי אגוזים - תקריב ו--- פלפלית  
28/6/2009 08:01
שבלולי אגוזים - לפני האפיהו--- פלפלית  
28/6/2009 08:02
השבלולים בתנור - לאחר זילוף הסירופו--- פלפלית  
28/6/2009 13:13
פרגיות צלויות, ברוטב דובדבנים - עצמי ו--- פלפלית  
28/6/2009 12:34



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן