...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגלידה פירות יער ו--- שונט   27/6/2009 21:59

עוגלידה פירות יער וטריפל סק קפואה ומרעננת לימי הקיץ החמים
ציוד
תבנית קפיצית 24 - משומנת קלות (אני מרססת מעט שמן)
ומרופדת בצדדים בפס נייר אפיה (או שקף) כדי שיהיה קל לשחרר להגשה.

לרכיבי התענוג הורדרד

לבסיס
200 גרם ביסקוויטים שוקולד פתי בר טחונים
2 כפות סוכר לבן
2 כפות סוכר חום
100 גרם חמאה מומסת

לשכבת העוגלידה
300 גרם פירות יער קפואים או טריים שיהיו מופשרים
גרידה מלימון אחד
1 פחית חלב מרוכז
4 כפות טריפל סאק - או כל ליקר מתקתק אחר
2 שמנת מתוקה (500 מל"ל) + 2 כפות א.סוכר

לרקיחת המעדן

לחמם תנור 170 מעלות
לערבב את פירורי העוגיות הטחונים עם סוכר חום ולבן והחמאה המומסת עד לאחידות
לרפד את תחתית התבנית בתערובת להדק היטב אפשר בעזרת תחתית של כוס (תחתית של כוס יין היא הכי נוחה לשימוש).
לאפות 10 דקות לצנן לפחות 1/2 שעה ,יוצאת תחתית קראנצ`ית מדהימה בטעמה הקרמלי ממליצה לשימוש בעוד מתכונים הזקוקים לבסיס טעים.

לשכבת העוגלידה
לטחון את חומרי העוגלידה ללא השמנת המתוקה עד לקבלת מחית חלקה .
בקערת המערבל להקציף שמנת מתוקה במהירות בינונית עד לקצפת רכה .
להוסיף לקערת הקצפת את מחית הפירות לערבב בקלילות עד אחידות.
לשפוך את הבלילה הקרמית על בסיס העוגיות ,לנענע קלות עד ליישור .
להקפיא לפחות 4 שעות (עדיף להכין יום לפני ולהשאיר לילה במקפיא),שעה לפחות לפני ההגשה להוריד לריכוך למקרר.
לפני ההגשה לשחרר את טבעת התבנית להסיר את פס נייר האפיה ולהגיש את העוגה כשהיא מעט התרככה .
הארות שלי שונט....
להקפיא ולהכין מראש ממש נחוץ,אני הכנתי אותה אתמול ובהגשה היא היתה רכה מידי[וחם אצלינו]אבל מזה טעימה וממש מתאימה לימים חמים היא מרעננת...הכנסתי את מה שנותר לילה שלם והיא יצאה מושלמת ממש קום איל פו..הנה ההוכחה...
תודה ביוטי[הבלוג של ביוטי]




לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שבת.....................ו--- איה27/6/2009 03:01
מילקשייק אלכוהולי לקיץ / פפריקהו--- איה
27/6/2009 13:30
עוגת יוגורט יוונית / טעמים ו--- איה
27/6/2009 13:40
נפוליאון אפרסקים עם רוטב פטל / שלום קדוש ו--- איה
27/6/2009 13:43
פצצת שוקולד-קפה / קרין גורןו--- איה
27/6/2009 13:54
מאפינס גזר ו--- איה
27/6/2009 14:16
עוגלידה פירות יער ו--- שונט   « הודעה נוכחית
27/6/2009 21:59



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן