...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגת פירורים מיוחדת וטעימהו--- פלפלית   30/9/2008 09:15

עוגת פירורים מיוחדת וטעימה - שהביאה אווה

המצרכים לבצק [*בכוכביות שינויים שלי פלפלית].

1 חבילה קמח אוסם תופח - 350 גרם
200 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר {* שמתי חצי כוס }
1 ביצה
4 חלמונים
2 שקיות סוכר וניל
קליפת לימון מגורדת.

להכין מכל החומרים בצק לחלק ל- 3 ולהקפיא ללילה,
כל חלק בנפרד.

מילוי.

4 חלבונים להקציף עם 1/2 כוס סוכר,
להוסיף בעדינות תוך הקצפה 5 כפות שוקולית ,
ולהוסיף בבחישה עדינה 3 כפות ריבה.
אם הריבה סמיכה לדלל במים.

**** הארות/והערות - בתחתית המתכון

לחמם תנור ל 180 .
לרפד תבנית אפייה בנייר אפייה.
להוציא מהפריזר כל פעם יחידה אחת מהבצק
לגרד [חלק ראשון של הבצק] בפומפיה גסה על
התבנית, ולפזר חצי מהמילוי.
לגרר חלק שני של הבצק ושוב למרוח את המילוי.
ולמעלה את הבצק האחרון גם לגרר.

לאפות עד שמזהיב.
טעים בטרוף חיסול טוטלי.
המתכון מחברה.
****************************
* שנויים שלי בדרך ההכנה - פלפלית
את העוגה הזו "אימצתי" מזמן - כאחת הטובות שבעוגות
מנסיון של הכנה רב פעמית,
וכדי לשמור שהקצף ישאר נוקשה,
שיניתי את קצת את טכניקת ה"בניה" שלה.

אם מוסיפים את הריבה ואת השוקולית לקצף,
הוא צונח ומאבד מנפחו, בצורה משמעותית ולכן,
אני מגררת את שכבת הבצק הראשונה,
מפזרת עליה בתנועות פיזור 3 כפות ריבת מישמש -
[מדוללת מעט] שתהיה במירקם שמנת.

מעל זה, מורחת את קציפת החלבונים,
ומעל החלבונים, מפזרת 3 כפות, א. שוקולית.

חוזרת לגירור חלק הבצק השני ושוב, ריבה...
מחצית שניה של קצף הביצים, א. שוקולית ו גירור
של חלק הבצק השלישי.

את העוגה ניתן להכין באותו יום - בתנאי שהבצק קפוא
וניתן לגירור.

אפשר להכין בתבנית מרובעת.

עם סיום האפיה, נראה שהעוגה רוטטת קצת - לא להבהל - היא תתייצב כשתתקרר. - אני משאירה אותה להתייצב ולהתקרר בתנור - עם דלת פתוחה.

לא לשכוח לרפד את תבנית האפיה בנייר אפיה,
הריבה מתפזרת ובאפיה יכולה להדבק לתבנית, דבר שמקשה מאוד
על החילוץ שלה מהתבנית.
אם אופים אותה על נייר אפיה,
קל מאוד לקלף אותו, כשהעוגה מתקררת.


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים ליום שלישי ....................ו--- פלפלית30/9/2008 08:19

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
עוגת פירורים מיוחדת וטעימהו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
30/9/2008 09:15
צלי בקר חגיגי ו--- שרוניק
30/9/2008 11:18
פשטידת כרובית ו--- שרוניק
30/9/2008 16:37



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן