עוגת שמרים
מהבצק הזה יצאו לי 6 תבניות אינגליש קייק.
1 קילו קמח
1/4 2 כפות שמרים יבשים או 50 גר' שמרים טריים
3/4 כוס סוכר
1 כוס שמן
4 ביצים
11/2 כוסות מים פושרים
מערבבים הכל ומתפיחים שעה
מכינים את המילוי-
מלית שוקולד:
2 חבילות חמאה או מרגרינה (סה"כ 400 גר')
1 כוס קקאו
2 כוסות סוכר
ממיסים 2 דקות במיקרוגל ושמים במקרר שיתקשה.
אחרי שהבצק תפח, מחלקים ל-6 , מרדדים דק דק (בצק מאוד נח)
ומורחים 1/6 מהמילוי ומגלגלים.
חורצים לאורך הגליל, יוצרים צורת ח ומגלגלים ומניחים בתבנית אינגליש קייק משומנת.
להתפיח שוב כ3/4 שעה עד שעה.
לערבב ביצה עם כפית שטוחה של סוכר.
למרוח את הצמות ולאפות בחום 180 עד שמשחים, 2 תבניות בכל פעם. (לי לקח 1/4 שעה)
כדאי להניח את התבניות קרוב יותר לתחתית כדי שגם הפנים יאפה מספיק.
נימוח בפה, ניתן גם להקפיא.
הערות דורית
מלאתי חלק עם אגוזים וחלק עם חלבה
מלית אגוזים
אגוזים טחונים
סוכר
שקית סוכר וניל לכל כוס אגוזים
קצת מים
ביחס: לכל כוס אגוזים שלושת רבעי כוס סוכר
ממיסים את הסוכר אם קצת מים מערבבים בתוכו
את האגוזים.
לחלק הוספתי צימוקים.
מלית חלבה
ממרח חלבה למרוח על זה לפורר חלבה רגילה
ציפויים
חלק ציפיתי עם גלזורה
100 גר' אבקת סוכר כף חלב כף וקצת ליקר סברה
חלק ציפיתי עם
כוס סוכר + כוס מים + ברנדי(שפכתי קצת )
זמן אפיה אצלי בתנור 22 דקות
מקור המתכון:
גדי הביאה דורית YNET
הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
| 
|
בקר באתר שלי