...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

סלט כרישה ותפוזים ו--- -מרילין 28/9/2008 13:13

מקור המתכון: גיל חובב, איילת לטוביץ', דליה פן לרנר, "שמש, ים ואוכל גם"

הכרישה היא בת דודתו המעודנת של הבצל. או אחותו הבכורה והאינטליגנטית של הבצל הירוק. זהו ירק יפהפה ומלא טעם, והסלט הזה משדך לה בן משפחה קרוב ואהוב שלנו - התפוז. חליטה קצרה של הכרישה, קיצוץ קל של התפוז, קצת נענע, קצת ויניגרט - והנה מתכון ים תיכוני מנצח.



8 כרישות צעירות ודקות, רק החלק הלבן
3-2 תפוזים
קליפה מגוררת מ-1 תפוז
2 כפות נענע, קצוצה דק
לרוטב וינגרט תפוז:
2 כפות מיץ תפוזים
6 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור, טחון טרי


מתכון ל - 6-8 מנות


+ שוטפים היטב את הכרישות וחותכים לפרוסות בעובי 2 ס"מ. חולטים במים רותחים 4-3 דקות, מסננים ומקררים במי ברז. מסננים היטב. מעבירים לקערה.
+ מכינים פילטים של תפוזים: קולפים את התפוזים מהקליפה (הכתומה), הפנימית (הלבנה), ומקליפת הפלחים (השקופה). מעבירים לקערה.
+ מוסיפים את קליפת התפוז והנענע, ומתבלים ברוטב וינגרט תפוז.

* גיוונים: אפשר להחליף את הכרישה בשומר או בעולש לבן (אנדיב).





כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים ליום ראשון ....................ו--- פלפלית28/9/2008 07:46

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
עוגת דלעתו--- -מרילין
28/9/2008 07:57
לחם דלעתו--- -מרילין
28/9/2008 07:58
עוגת דלעת / לחם ארזו--- -מרילין
28/9/2008 07:59
פאי דלעת ו--- -מרילין  
28/9/2008 08:06
ריבת דלעתו--- -מרילין
28/9/2008 08:08
מרק דלעת, ציר עוף, נענע ולימוניםו--- -מרילין
28/9/2008 08:11
מרק דלעת עם גרעיני חמנייה / אריק חכימיו--- -מרילין
28/9/2008 08:14
מרק דלעת עם חלב קוקוס / איילת בן-יוסףו--- -מרילין
28/9/2008 08:15
מרק קובה דלעת עיראקי ו--- -מרילין
28/9/2008 08:17
צ'ירצ'י - סלט דלעת טריפוליטאי ו--- -מרילין
28/9/2008 08:19
קובה דלעת / מסעדת סביח ת"או--- -מרילין
28/9/2008 08:21
ריבת חצילים - מאגר מתוקיםו--- פלפלית
28/9/2008 08:22
ריבת דלעת / ד"ר שקשוקהו--- -מרילין
28/9/2008 08:23
ריבת חציליםו--- שונט
28/9/2008 08:24
קובה דלעת עם צימוקיםו--- -מרילין  
28/9/2008 08:26
קובה - מתכון של הקציצותו--- -מרילין  
28/9/2008 08:28
קובה - סוגרים לכדור אטוםו--- -מרילין  
28/9/2008 08:29
קובות, לפי שהן קופצות למרק / תבשילו--- -מרילין  
28/9/2008 08:30
שוקי עוף עם שעועית, שמיר ועיריתו--- ריקי  
28/9/2008 11:00
סלט כרישה חם / אלדו שףו--- -מרילין
28/9/2008 13:02
סלט כרישה / ניר צוקו--- -מרילין
28/9/2008 13:04
סלט כרישה / ניר צוקו--- -מרילין
28/9/2008 13:08
כרישה מאודה ו--- -מרילין
28/9/2008 13:09
סלט כרישה ותפוזים ו--- -מרילין « הודעה נוכחית
28/9/2008 13:13
קישור ל עוגת דבש "קלה" ו--- איילת ב.
28/9/2008 17:30
אופס..הקישורו--- איילת ב.
28/9/2008 17:31
עוגיות של מוישיו--- גדולה
28/9/2008 18:13
קצפיות-נשיקות מיקצפתו--- גדולה  
28/9/2008 18:16



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן