...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגת קינמון עם מלית מפתיעה - דנית סלומוןו--- טליון 26/5/2009 08:09

לערבל כ-10 דק' (עד לקבלת תערובת אוורירית מאד)
150 גר' חמאה (בטמפרטורת החדר)
1/4 כוס סוכר חום
3/4 כוס סוכר לבן

להוסיף:
1/2 כפית תמצית וניל
3 ביצים (אחת אחת...לערבל היטב לאחר כל הוספה)

להוסיף:
2/3 1 כוסות קמח שניפינו יחד עם שקית וחצי אבקת אפיה ו-2 כפיות גדושות של קינמון.

להוסיף 5 כפות חלב ולערבל רק עד שהתערובת חלקה ללא גושים.

יוצקים 3/4 מהתערובת לתבנית איגלישקייק מרופדת בניר אפיה ומחליקים את פניה.

מערבבים כף מהתערובת שנשארה עם 4 כפות גדושות של נוטלה.

מניחים שורה של גושי נוטלה לאורך התערובת שבתבנית ומכסים בתערובת הנותרת.
דוחפים חוד סכין או ידית של כף לתוך תבליל העוגה ומסלסלים את הנוטלה לתוך התערובת בתנועות מעגליות (לא יותר מידי)
זורים מלמעלה 25 גר' אגוזים קצוצים.

אופים בשליש התחתון של התנור כ-45-50 דק'.

מצננים כ-10 דק',הופכים על מגש ומסירים את הניר והופכים שוב לצינון על רשת.


מתוך הספר:אופה בקלות של דנית סלומון.


שינויים שלי:
הכנתי עם קצת יותר מ-1/2 כוס שמן במקום חמאה.
שמתי ממרח השחר במקום נוטלה.
שמתי מיץ תפוזים במקום חלב.

יצאו לי 2 תבניות אינגליש קייק...
יצא טעים אבל בפעם הבאה אשים רק כפית אחת של קינמון




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי...................ו--- איה26/5/2009 04:15
תפו"א ובטטות אפויים בטעם מיוחדו--- טליון
26/5/2009 07:17
עוגת קינמון עם מלית מפתיעה - דנית סלומוןו--- טליון « הודעה נוכחית
26/5/2009 08:09
קלצונה ממולא בירקות ו--- עדי6381  
26/5/2009 10:03
המילוי במחבתו--- עדי6381  
26/5/2009 10:07
בתבנית לפני האפייהו--- עדי6381  
26/5/2009 10:08
עוד אחד מוכןו--- עדי6381  
26/5/2009 10:09
חביתיות [עלי בלינצ'עס] קלילות - פרווהו--- פלפלית
26/5/2009 12:34
לחביתיות ..ו--- לינדוש
26/5/2009 20:58
פשטידת כל ירק,או מאפינס ו--- אמאשל..
26/5/2009 15:03



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן