...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

טבעת יוגורט (לחם) ו--- יפנית   25/5/2009 11:00

טבעת יוגורט


מרכיבים:
4 כוסות קמח לחם לבן (550 גרם)
2 כפיות שמרים יבשים או 15 גרם שמרים טריים
3 כפיות סוכר
½ 1 כפיות מלח
1 גביע יוגורט (200 גרם)
½ עד ¾ כוס מים פושרים


אופן הכנה:
1. מערבבים בקערה את הקמח, השמרים היבשים, הסוכר והמלח. (אם משתמשים בשמרים טריים, ממיסים בקערית קטנה נפרדת את השמרים בחצי כוס מים פושרים עם כפית מהסוכר ומשהים כעשר דקות לתסיסה. מוסיפים לקערת הקמח וממשיכים ככתוב בסעיף 2.)


2. יוצרים גומה בקמח ומוסיפים את היוגורט וחצי כוס מהמים.


3. מערבבים עד שכל החומרים מתאחדים לבצק. אם החומרים לא מתאחדים והבצק יבש – מוסיפים עוד מעט מים, כף אחת בכל פעם, עד שנוצר בצק די דביק.


4. לשים את הבצק על משטח מקומח קלות במשך 10 דקות עד שהוא נהיה רך וגמיש. משתדלים להוסיף מעט קמח ככל האפשר כדי שהלחם לא ייצא קשה מדי. במהלך הלישה הבצק ייעשה פחות דביק. (אפשר ללוש במיקסר, במשך כ-7 דקות).


5. מגלגלים את הבצק בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה כשעה-שעה וחצי בטמפרטורת החדר, עד שהבצק יכפיל את נפחו.


6. מוציאים את האוויר מהבצק ולשים אותו מעט על משטח מקומח קלות.


7. מעצבים מהבצק כדור שטוח וחלק, תוקעים אצבע מקומחת באמצע הכדור ויוצרים חור. מרחיבים את החור בידיים בתנועות סיבוביות כלפי חוץ, עד שנוצרת טבעת בקוטר כ-25 ס"מ שהחור באמצעה קוטרו כ-15 ס"מ.


פרסומת8. מעבירים בזהירות את הטבעת לתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה ומסדרים אותה כך שתיראה ישרה וסימטרית ככל האפשר. מכסים בניילון רפוי או במגבת ומשהים לתפיחה כ-30 דקות.


9. בינתיים מחממים תנור לחום גבוה 220° ומניחים תבנית ריקה על קרקעית התנור. דקה לפני שמכניסים את הכיכר לתנור, שופכים לתוכה כוס מים ליצירת אדים.


10. זורים מעט קמח על הכיכר שתפחה, חורצים בסכין חדה מאוד 4 חריצים על פני הכיכר ומכניסים לתנור החם והלח.


11. אופים בחום גבוה כ-30 דקות או עד שהכיכר תשחים וקרומה יתקשה.


12. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.


מגישים עם ממרחים וגבינות. אפשר להניח באמצע הטבעת כלי ובו זר ירקות חתוכים, לקישוט.

מקור: סמדר זורע-ברמק



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני.....................ו--- איה25/5/2009 02:16
ריבת בצל פיקנטית - +ו--- פלפלית  
25/5/2009 08:26
ריבת בצל פיקנטית - תחילת הבישול ו--- פלפלית  
25/5/2009 08:28
ריבת בצל פיקנטית - במחצית הדרך - ו--- פלפלית  
25/5/2009 08:31
פוגאס -Fougasse גבינה וזיתים ו--- יפנית  
25/5/2009 09:04
מרק יוגורט חם/ על השולחן.ו--- שומית
25/5/2009 09:51
סלט עם גבינת חלומי ו--- יפנית  
25/5/2009 10:28
סלט יווני ו--- יפנית  
25/5/2009 10:30
טבעת יוגורט (לחם) ו--- יפנית   « הודעה נוכחית
25/5/2009 11:00
עלי פילו במילוי חציל קלוי וגבינה ו--- etty  
25/5/2009 12:16
סיגרים מעלי פילו בפיסטוקים ואגוזים ו--- etty  
25/5/2009 12:45
פשטידת פטריות ו--- etty  
25/5/2009 12:51
סלט נבטיםו--- etty  
25/5/2009 12:55
לזניה חלבית ו--- etty  
25/5/2009 13:13
פנקייק מזרחי של אבאו--- עדי6381  
25/5/2009 13:57
הבלילה לפני הטיגוןו--- עדי6381  
25/5/2009 14:00
עוד תמונה של הפנקייקים המוכניםו--- עדי6381  
25/5/2009 14:01
לחמניות ביס במילוי ריבת בצל וגבינת פרומעזו--- עדי6381
25/5/2009 14:24
ריבת לימונים / אפרת לאוהבי הלימונים ו--- שומית
25/5/2009 14:54
ממרח סרדינים וגבינה ו--- שומית
25/5/2009 15:19
מאפינס תפוחים בלי תפוחים של קרין גורן ו--- שרוניק  
25/5/2009 15:33
עוגת גבינה מדהימה / חמותי ז'נטו--- שרוניק
25/5/2009 16:39
עוגת גבינה / משלי גיסתי ( שרוניק )ו--- שרוניק
25/5/2009 17:06
עוגיות בריאות מהממותו--- לאה ב
25/5/2009 17:25
עוגת קצף קצפת - ח. שאולובו--- פלפלית  
25/5/2009 19:32
עוגת קצף קצפת - ח. שאולוב --- שכבת הבסיסו--- פלפלית  
25/5/2009 19:34
מאפינס תירס (או פשטידה)ו--- אמאשל..
25/5/2009 21:34



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן