...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

קובה דלעת / מסעדת סביח ת"או--- -מרילין 28/9/2008 08:21

הקובה הנהדר, הריחני והצבעוני שעושה יהודית, אמו של אסי, בעל מסעדת "סביח" בת"א.



החומרים:
3 שיני שום
1 עגבניה קצוצה
2 כפות רסק עגבניות
1/2 קילו סולת
300 גרם בשר טחון
2 בצלים
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מלח
1/2 כוס עלי נענע קצוצים
1/2 קילו דלעת
1/2 1 כפיות בהרט



אופן ההכנה:
לבצק הקובה: מערבבים בקערה את הסולת עם כוס מי-ברז. חשוב לערבב בידיים, כדי לקבל מירקם של בצק (כ-5-3 דקות). לוקחים כף וחצי מהתערובת, ומגלגלים בידיים לחות כדי ליצור כדור. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק ושמים את הכדורים בצד.

מילוי הקובה: מקצצים שני בצלים ומערבבים עם כפית מלח. מעבדים בעזרת האצבעות עד שהמלח מפוזר באופן שווה על הבצל. סוחטים ומערבבים עם 1 כפית תבלין בהרט, חצי כפית פלפל שחור ומלח לפי הטעם. מוסיפים את הבשר הטחון ו-2 כפות עלי נענע. מערבבים עד שמקבלים תערובת חלקה.
הרכבת הקובה: יוצרים גומה באמצע הכדור וממלאים בכפית מילוי. צובטים כדי לסגור. מרטיבים את הידיים ומגלגלים כדי ליצור כדור. חוזרים על הפעולה עם יתרת הקובה.

רוטב הדלעת: בסיר בגודל בינוני מחממים 3 כפות שמן. פורסים 2 שיני שום ושמים בסיר עם העגבניה הקצוצה. מבשלים עד שהעגבניה מתרככת. מוסיפים 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים פפריקה, יתרת הפלפל השחור וקוביות הדלעת. מבשלים על אש גבוהה כ-10 דקות. מוסיפים את הקובה ומבשלים 10- 15 דקות על אש בינונית. מוסיפים את יתרת הנענע והבהרט ומבשלים עוד 5 דקות.





הבהרט של יהודית
כדאי לרכוש טוחן קפה רק כדי להכין אותו.
טוחנים יחד:
6 אגוזי מוסקט
50 גרם הל
50 גרם ציפורן
80 גרם קינמון
2 כפות שושנים יבשות ללא גבעולים (את כל החומרים ניתן למצוא בחנויות התבלינים)





כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים ליום ראשון ....................ו--- פלפלית28/9/2008 07:46

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
עוגת דלעתו--- -מרילין
28/9/2008 07:57
לחם דלעתו--- -מרילין
28/9/2008 07:58
עוגת דלעת / לחם ארזו--- -מרילין
28/9/2008 07:59
פאי דלעת ו--- -מרילין  
28/9/2008 08:06
ריבת דלעתו--- -מרילין
28/9/2008 08:08
מרק דלעת, ציר עוף, נענע ולימוניםו--- -מרילין
28/9/2008 08:11
מרק דלעת עם גרעיני חמנייה / אריק חכימיו--- -מרילין
28/9/2008 08:14
מרק דלעת עם חלב קוקוס / איילת בן-יוסףו--- -מרילין
28/9/2008 08:15
מרק קובה דלעת עיראקי ו--- -מרילין
28/9/2008 08:17
צ'ירצ'י - סלט דלעת טריפוליטאי ו--- -מרילין
28/9/2008 08:19
קובה דלעת / מסעדת סביח ת"או--- -מרילין « הודעה נוכחית
28/9/2008 08:21
ריבת חצילים - מאגר מתוקיםו--- פלפלית
28/9/2008 08:22
ריבת דלעת / ד"ר שקשוקהו--- -מרילין
28/9/2008 08:23
ריבת חציליםו--- שונט
28/9/2008 08:24
קובה דלעת עם צימוקיםו--- -מרילין  
28/9/2008 08:26
קובה - מתכון של הקציצותו--- -מרילין  
28/9/2008 08:28
קובה - סוגרים לכדור אטוםו--- -מרילין  
28/9/2008 08:29
קובות, לפי שהן קופצות למרק / תבשילו--- -מרילין  
28/9/2008 08:30
שוקי עוף עם שעועית, שמיר ועיריתו--- ריקי  
28/9/2008 11:00
סלט כרישה חם / אלדו שףו--- -מרילין
28/9/2008 13:02
סלט כרישה / ניר צוקו--- -מרילין
28/9/2008 13:04
סלט כרישה / ניר צוקו--- -מרילין
28/9/2008 13:08
כרישה מאודה ו--- -מרילין
28/9/2008 13:09
סלט כרישה ותפוזים ו--- -מרילין
28/9/2008 13:13
קישור ל עוגת דבש "קלה" ו--- איילת ב.
28/9/2008 17:30
אופס..הקישורו--- איילת ב.
28/9/2008 17:31
עוגיות של מוישיו--- גדולה
28/9/2008 18:13
קצפיות-נשיקות מיקצפתו--- גדולה  
28/9/2008 18:16



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן