...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגמוס שוקולדית אפויהו--- שונט   27/9/2008 07:26

מתכון של פירגוש מהאתר שלב בתפוז
עוגת מוס שוקולדית-אפויה.

הקרם המוסי- -שוקולדי מבצבץ לו בין שכבת הבצק , לבין הפירורים .
עוגה נפלאה לאירועים, לפינוקים, ולפיקניק-בגלל שאין צורך לשמור אותה בקירור.
ל ה ת ע ל ף מעונג.

המצרכים לבצק:
תבנית משומנת 27X33
חבילה חמאה או מרגרינה רכה = 200 גרם
6 כפות סוכר
חבילה קמח תופח קטן שזה 1/2 2 כוסות (כוס 200 מ"ל).
1/3 כוס מיץ תפוזים או חלב
לשים ומכינים בצק רך ונעים.ומחלקים ל-2.
חלק אחד משטחים בתבנית משומנת.
החלק השני נכנס לפריזר וישמש לפירורים .
מצרכים בתוך סיר לקרם:200 גרם שוקולד מריר
2 כפות שטוחות קקאו
1/2 כוס מים רותחים
כוס סוכר –אפשר להוריד מכמות הסוכר.
להרתיח בסיר על להבה קטנה עד שמתאחד. לסגור להבה ולהוריד מהאש.
להוסיף :50 גרם מרגרינה או חמאה רכה
3 חלמונים
לבחוש היטב לתערובת קרמית ולצנן מעט.
להקציף את 3 החלבונים ולהוסיף לקרם. להוסיף גם כף אחת קמח רגיל ו-2 כפות קוניאק.
לצקת את הקרם על הבצק בתבנית.
מוציאים את הבצק שמיועד לפירורים מהפריזר ומגררים על מגררת גסה מעל.
אופים בחום 175 מעלות כ-50 דקות. צבע העוגה זהוב וטיפה נוטה לחום ולא יותר.

הערות:
1. את העוגה הנפלאה הזו קיבלתי לפני המוני שנים מדסי חברתי. תודה על עוגה נפלאה דסיל'ה
2. אפשר להכין את העוגה שבוע מראש ולשמור בפריזר - כשעה לפני ההגשה להוציא מהפריזר
3. ניתן לאפות בתבנית עגולה מספר 26 ואז הקרם גבוה ומרשים במיוחד.
4. את הבצק לפרורים אפשר להכניס לפריזר לכ-10 דקות. אפשר לוותר ולגרר ישר על העוגה.
תהנו
אני שונטל הכנתי בתבנית עגולה והיא יצא גבוה ומרשימה והכי חשוב טעיממממה........


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שבת.............ו--- איה27/9/2008 04:54
עוגמוס שוקולדית אפויהו--- שונט   « הודעה נוכחית
27/9/2008 07:26
צלי בקר עם ירקות שורש צלוייםו--- זברה
27/9/2008 08:45
עוגת גבינה ותפוזיםו--- זברה
27/9/2008 08:59
עוגת קצף וקצפתו--- זברה
27/9/2008 09:03
דג מרוקאיו--- זברה
27/9/2008 09:15
עוגות שוקולד אישיות ו--- אורית(ה)  
27/9/2008 10:12
שכחתי לציין מקור:אורלי יוספזון.ו--- אורית(ה)
27/9/2008 12:52
כתר תפוחים - קרין גורן - על השולחןו--- פלפלית
27/9/2008 10:36
פסטה עם רוטב שמנת ופטריותו--- שרוניק
27/9/2008 19:30
פשטידת קישואיםו--- שרוניק
27/9/2008 19:31
סלט עלי בייבי עם עגבניות שריו--- שרוניק
27/9/2008 19:32
עוגת גבינהו--- שרוניק
27/9/2008 19:33
חלת דבש עסיסית / יפעתו--- שרוניק
27/9/2008 19:39
חזה עוף במִשׁרת רימוניםו--- שרוניק
27/9/2008 19:43
פשטידת ברוקולי וכרובית ו--- שרוניק
27/9/2008 19:46
קרפלעך עם בצל וקליפת לימוןו--- שרוניק
27/9/2008 19:57
+ בשר צלי כתף ו--- שרוניק
27/9/2008 20:18
בקלאווהו--- מייקלה.  
27/9/2008 20:20
לוקוס מבושל - לראש השנהו--- שרוניק
27/9/2008 20:31
צלעות טלה עם תפוחי אדמהו--- שרוניק
27/9/2008 20:59
צלי כתף משגעו--- מייקלה.
28/9/2008 00:33
צלי כתף עם פטריותו--- מייקלה.
28/9/2008 00:35



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן