...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

טורט גבינה של שושו--- מרילין   12/5/2009 09:58

יש לי קוסמטיקאית אחת ויחידה: מקצועית יסודית מומחית בארומטרפיה
והכי חשוב: שוש היא מפנקת אמיתית ובסיום כל טיפול, כשלאט לאט אני מתאוששת וחוזרת למציאות אחרי עיסוי פנים מענג, היא מכבדת אותי במשקה חם ועוגה.
לא סתם עוגה..כי שוש, כמו שהיא אלופה בטיפולי פנים, כך היא מצטיינת בעוגות
~
כמה ימים לפני פסח השנה, בסיום טיפול סיפרתי לה קצת על הבלוג ואז היא אומרת לי..מרילין - יש לי עוגת גבינה נהדרת בשבילך את חייבת לפרסם אותה והיא מתאימה בידיוק לפסח: שלפה נייר ועת, רשמה הסבירה תוך כדי
ואני חזרתי הביתה מבסותית כפליים
.
תשאלו..אז תשאלו..הכנתי את העוגה הזו לפסח? התשובה היא כן! ולא פעם אחת...בשבוע אחד 3 פעמים!!
קודם הכנתי אחת, ואז ראיתי כי טוב, הכנתי עוד פעמיים אחד לנו (כי הקודמת נגמרה) ושתיים למָאתנה כל מי שטעם התמוגג, ואני מרוב התלהבות
הכנתי מאז עוד 3 פעמים, 2 למָאתנה ועוד אחת לנו ובעלי מראש הודיעה, שמבחינתו אין טעם להכין עוגה אחרת.
.
ובכל זאת, מה מיוחד בה? המרקם. היא כמו מוס בפנים כמו עננים, אוורירית..אפשר לאכול אותה עם כפית! אני חושבת שהסוד תמון בסירופ סוכר ששופכים על החלבונים בזמן ההקצפה, אבל אני לא ממש מבינה באלכימיה של עוגות סתם ניחוש. בכל אופן, ברור לכולם מה הולכת להיות העוגת גבינה
שלי לשבועות

מצרכים
שבע מאות חמישים גרם גבינה לבנה
שבע חלמונים
ארבע כפות קורנפלור או קמח תפוח אדמה
כף תמצית וניל
גרד של לימון שלם - תוספת שלי
~
שליש כוס מים
כוס ושליש סוכר
שתי כפות מיץ לימון טרי
~
שבע חלבונים
.
הכנה
מחממים את התנור לחום של 200 מעלות
שמים תבנית מלאה מים בתחתית התנור
~
בקערה גדולה מערבבים את הגבינה עם החלמונים והקורנפלור
שמים על האש את המים עם הסוכר ומיץ הלימון ומרתיחים כ- 2 דקות לסירופ
במקביל מתחילים להקציף 7 חלבונים
אחר דקה של הקצפה, כשהקצף עוד חלשלוש
שופכים על החלבונים בזרם דק את הסירופ הרותח וממשיכים להקציף
עד שהחלבונים נוקשים / שלב הפסגות
מקפלים את החלבונים בתערבות הגבינה
יוצקים בתבנית אפיה בינונית משומנת
אופים כ- 1/4 שעה ומנמיכים את החום ל- 160
אופים שעה נוספת. אם יש צורך, מניחים בצורה רופפת
חתיכת נייר כסף מעל העוגה כדי שלא תישרף

שימו לב, העוגה עולה מאוד בזמן האפיה, ואחר כך יורדת לגובה
ההתחלתי שלה, כך זה צריך להיות. ועוד משו ששוש מציינת: מותר לפתוח
את התנור בזמן האפיה כדי לבדוק אותה



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי...................ו--- איה12/5/2009 03:46
טורט גבינה של שושו--- מרילין   « הודעה נוכחית
12/5/2009 09:58
העוגה כשהיא יוצאת מהתנור: רואים את הסדקו--- מרילין  
12/5/2009 10:01
עוגת גבינה הנאפית בתבנית מים (דומה לזו של ו--- גילה  
12/5/2009 14:46
ופרוסה ממנה...ו--- גילה  
12/5/2009 14:47
ואותה פרוסה עם ציפויו--- גילה  
12/5/2009 14:49
שיפודי עוף בפירוריםו--- גדולה
12/5/2009 09:59
קישואים משכרי חושים ו--- יפנית  
12/5/2009 14:54



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן