...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

בניצה (פאי) פירות והפעם תפוחיםו--- אספרגוס   10/5/2009 20:57

המתכון נראה מסובך , אבל הוא ממש לא, והטעם ממש גן עדן.

עוגה שעוברת מדור לדור כבר הרבה מאד שנים
מוצא – בולגריה, השם הבולגרי הוא – בניצה

מצרכים
3 כוסות קמח
½ כוס סוכר
100 גרם חמאה או מרגרינה
½ כוס שמן
½ גביע יוגורט (לעוגה פרווה אפשר להוסיף 3 כפות מים קרים)

הכנת הבצק
ללוש עד לחיבור כל המצרכים
לחלק ל1/3 ו-2/3 לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר
(אני מכינה את הבצק בערב ואופה את העוגה בבוקר)
אפשר לשמור במקרר שעה ולעבוד עם הבצק

המילוי
4-5 תפוחים ירוקים סמית קלופים ומגוררים במגררת גסה
מעט צימוקים
½ כוס סוכר
קינמון לפי הטעם
כף קמח

להכין את המילוי ממש לפני הכנת העוגה
לסחוט את התפוחים המגוררים
להוסיף סוכר קינמון וקמח ולערבב היטב

להוציא את הבצק מהמקרר
להניח נייר אפייה על השיש ולהתחיל עם החלק הגדול של הבצק
לרדד לעגול גדול שיתאים לתבנית 26 לתחתית ולשוליים
צריך לעבוד מאד בעדינות כי הבצק פריך מאד
הופכים את נייר האפייה על התבנית ומסדרים את הבצק שיונח היטב בתבנית בסיס ושוליים.
מפזרים מעט פרורי לחם על הבסיס ואת המילוי מעל.
מפזרים את התפוחים בצורה אחידה
מרדדים את החלק השני של הבצק על נייר האפייה
והופכים אותו מעל התפוחים בעדינות, שיפול בדיוק באמצע התבנית
מחברים את השוליים בצורה יפה

בכוסית קטנה מערבבים מעט שמן וכף סוכר
מברישים את העוגה
דוקרים את העוגה עם מזלג לצורך הוצאה האדים בזמן האפייה
מכניסים לתנור חם 180 מעלות ל-45 דקות
לבדוק מדי פעם.
צריך להגיע לצבע חום בהיר.

כשהעוגה מתקררת מוציאים אותה מהתבנית ומפזרים אבקת סוכר מעל.
את העוגה הזאת אפשר להכין מכל פרי בעונתו.
ואם מורידים את הסוכר, אפשר למלא גם במיליות מלוחות, אפילו בשר טחון
בתיאבון

טיפ קטן למתחילות – את החלק העליון של העוגה אפשר בפעמים הראשונות


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון ............ ו--- פלפלית10/5/2009 07:19

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
טארט לימון מרנג ו--- שונט  
10/5/2009 08:24
לחם מקמח מלא ו--- שונט  
10/5/2009 08:37
מתכון יוספה פרג לחם מקמח מלאו--- סופי
5/6/2010 13:43
מתכון יוספה פרג לחם מקמח מלאו--- סופי
5/6/2010 13:44
עוגת שוקולד סבתאית / מהספר של גיל חובבו--- שרוניק
10/5/2009 10:00
עוגיות קשקשבל / קרין גורןו--- מרילין  
10/5/2009 10:48
פשטידת תרד גבינות ופסטהו--- אספרגוס  
10/5/2009 13:42
פליקאסו--- מרילין  
10/5/2009 14:32
פליקאס - פותחים וממלאיםו--- מרילין  
10/5/2009 14:32
פליקאס - מגלגלים לגלילהו--- מרילין  
10/5/2009 14:33
בניצה (פאי) פירות והפעם תפוחיםו--- אספרגוס   « הודעה נוכחית
10/5/2009 20:57



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן