...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

קיש כרישה [פראסה] ו--- פלפלית 7/5/2009 19:47


המצרכים

הבצק לתחתית הקיש [לא הנחתי בצק על השוליים]

100 גרם חמאה
1.5 כוסות קמח תופח
1 כף פטר' יבשה
1 כפית מחוקה מלח
3 כפות מחוקות, קמח שקדים [עושה את הבצק פריך במיוחד]

לערבב בידיים או במעבד, לתערובת פירורית
להוסיף ביצה שלמה, לאחד את המצרכים
ולשים עטוף למנוחה של כ 15 דקות.
לרפד את תחתית תבנית האפיה, בשכבה אחידה
לכסות, ולשים במקרר לשעה.

לחמם תנור ל 180 מעלות,
לאפות את התחתית כ 10-15 דקות, להוציא מהתנור
ולצקת את הבלילה על הבצק החצי אפוי.

מרכיבי הבלילה

כ 750 גרם כרישה נקיה פרוסה לעיגולים חצויים [סהרונים]
כ רבע כוס שמן
50 גרם חמאה
2 כפות סוכר דמררה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל לבן

לטגן/לאדות במחבת רחבה, עם כיסוי[ על להבה נמוכה] עד לריכוך
והעלמות כל הנוזלים.[משך זמן הריכוך כ שעה]. לערבב מפעם לפעם.
לקרר עד טמפ' החדר.

בקערה נפרדת לערבב לתערובת

כ 300 מ"ל שמנת לבישול [השתמשתי ב 15%]
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
2 ביצים בלולות
2 כפות מחוקות קמח

לערבב לתערובת הומוגנית, ולהוסיף את הכרישה [פראסה]
ושוב לערבב.

לצקת על התחתית - ולשטח את התערובת.

לאפות בחום 180 מעלות כ 40-50 דקות.
לבדוק שהקיש יציב.
במידת הצורך ואם הקיש אינו יציב... להמשיך לאפות עוד קצת.





כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי ................ו--- פלפלית7/5/2009 07:19

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
טארט לימון ו--- הדר  
7/5/2009 07:34
פשטידת קישואים קלה ודיאטטיתו--- גדולה
7/5/2009 10:01
"צולאו -נוחודאו"-רוטב פרסי מהמםו--- גדולה
7/5/2009 11:21
מרק בצל פרווה ו--- פלפלית
7/5/2009 15:35
קיש כרישה [פראסה] ו--- פלפלית « הודעה נוכחית
7/5/2009 19:47
סלט פלפלים קלוייםו--- אספרגוס
7/5/2009 21:50



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן