...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

טארט לימון ו--- הדר   7/5/2009 07:34

טארט לימון / דנית קימל

השבוע הייתי צריכה לאפות עוגה לאדם מבוגר, שלא כ"כ מתלהב מעוגות קרמים וקצפות. בחרתי בטארט לימון שבדיוק ראיתי ב'שף'. הבחירה התבררה כנכונה.מזל שנשארה טיפונת בשביל לרוץ לצלם, ובכל מקרה יש דרישה לעוד עוגה כזו מהילדים שלי....
ותראו איזה גובה יש לטארט הנחמד הזה!


מתאים לתבנית מתפרקת בקוטר 26 ס"מ

לבצק:
1.5 כוסות קמח
0.5 כוס סוכר
135 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 חלמונים
שינוי שלי (הדר): במקום שני חלמונים שמתי ביצה שלמה אחת


למלית:
3 ביצים
3/4 כוס סוכר
קליפה מגוררת משני לימונים
מיץ סחוט משני לימונים
1 כוס (100ג') שקדים טחונים
100 גרם חמאה מומסת

שינויים שלי (הדר) : במקום חמאה שמתי רבע כוס שמן+אשל אחד
כמו כן הוספתי למלית 2 כפות קמח תופח


לעיטור:
אבקת סוכר


הכנה:

הבצק:
מקמחים מעט את התבנית.
שמים בקערה/במעבד מזון קמח, סוכר וחמאה ומעבדים לפירורים. מוסיפים הביצים ומעבדים לבצק.
(הערה שלי: בשביל לקצר תהליכים ריככתי חמאה במיקרו, הוספתי את כל המרכיבים האחרים ובחשתי לבצק).

מרדדים על משטח מקומח לעובי 5 מ"מ. מרפדים את התבנית בבצק, מהדקים לשוליים וחותכים חתיכות מיותרות. מקפיאים 20 דקות.

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

מרפדים את הבצק בנייר אלומיניום, מניחים עליו שעועית יבשה ואופים כ- 15 דקות עד להתייצבות.
מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עוד חמש דקות עד שהבצק יבש.

המלית:
מקציפים ביצים וסוכר לתערובת תפוחה. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים.
יוצקים על הבצק ואופים כ- 25 דקות עד שהמלית מזהיבה.

להגשה – לאחר שמצטנן מעט בוזקים אבקת סוכר.



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי ................ו--- פלפלית7/5/2009 07:19

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
טארט לימון ו--- הדר   « הודעה נוכחית
7/5/2009 07:34
פשטידת קישואים קלה ודיאטטיתו--- גדולה
7/5/2009 10:01
"צולאו -נוחודאו"-רוטב פרסי מהמםו--- גדולה
7/5/2009 11:21
מרק בצל פרווה ו--- פלפלית
7/5/2009 15:35
קיש כרישה [פראסה] ו--- פלפלית
7/5/2009 19:47
סלט פלפלים קלוייםו--- אספרגוס
7/5/2009 21:50



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן