...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגת גבינה ים תיכונית...............ו--- שונט   2/5/2009 10:16


עוגת גבינה ים-תיכונית בפיסטוק, חלבה ודבש
מהבלוג של פיית העוגות

לבסיס:
120 גר` ביסקוויטים
80 גר` פיסטוקים טבעיים
30 גר` שקדים מולבנים
30 גר` אגוזי לוז
50 גר` סוכר חום בהיר דמררה
140 גר` חמאה, מומסת

לעוגת גבינה:
100 גר` שוקולד לבן
680 גר` גבינת שמנת עשירה, בטמפרטורת החדר
250 גר` סוכר לבן
3 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
1 כפית מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל
1 כף אמרטו או מעט תמצית שקדים
2 כפות שקדים טחונים דק
150 גר` חלבה, מפוררת גס (אפשר גם יותר)

לציפוי דבש:
3 כפות שמנת מתוקה
40 גר` חמאה
4 כפות דבש

כלים:
תבנית 24 ס"מ

אופן ההכנה:

לבסיס:
לטחון את הביסקוויטים במעבד מזון לפירורים דקים ולהעביר לקערה.
לגרוס את הפיסטוקים עם השקדים והאגוזים לפירורים גסים ולערבב עם הביסקוויטים
והסוכר החום. להוסיף חמאה מומסת ולערבב היטב.
ללחוץ את התערובת לתחתית ולדפנות התבנית, ולהקפיא למשך כשעה.
לאפות 15 דקות בחום בינוני 180 מעלות, עד שהקלתית מזהיבה.

לעוגת גבינה:
להמיס על בן מארי את השוקולד הלבן, ולהניח להצטנן.
להקציף יחד במערבל חשמלי את גבינת השמנת ואת הסוכר.
להוסיף פנימה תוך כדי ערבול את השוקולד הלבן הצונן,
ולאחר להוסיף את הביצים, אחת בכל פעם, ולערבל רק עד שמתאחד.
להוסיף את מיץ הלימון, תמצית הוניל, אמרטו או תמצית שקדים, ושקדים טחונים ולערבב.
לקפל פנימה בעדינות את החלבה המפוררת ולצקת את הבלילה לתבנית המוכנה.
לאפות במשך 45-50 דקות בחום בינוני-נמוך 160 מעלות כרגיל או בתוך בן מארי,
עד שהעוגה מוכנה אך עדיין רוטטת במרכזה.
לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה להתקרר בפנים בדלת סגורה למשך שעה אחת ולהעביר לקירור.

לציפוי דבש:
בסיר קטן להביא לרתיחה את השמנת המתוקה.
להוסיף פנימה את החמאה ולערבב עד שנמסה לחלוטין, לתת להצטנן.
להוסיף את הדבש, לערבב ולקרר למשך כמה שעות. לצקת על העוגה ולתת להתייצב בקירור.

אני שונט הכנתי עם ביסקווטים אחרים[כי זה מה שהיה..ובקישוט הכנתי פרלין שקדים שהיה לי ופיזרתי מסביב..
וחייבת ממש להמליץ בחום עונג לבן וטעים


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שבת.....................ו--- איה2/5/2009 05:32
טארט ריקוטה, פסטו ואספרגוס - "על השולחן"ו--- פלפלית
2/5/2009 09:08
מאפה ארטישוק וגבינת צאן - השף אלון גונןו--- פלפלית
2/5/2009 09:10
בראוניז גבינה - הקונדיטור בן עמי ברתיני ו--- פלפלית
2/5/2009 09:12
אפונת שלג בשום ושומשום - פיליס גלזרו--- פלפלית
2/5/2009 09:15
עוגת גבינה ים תיכונית...............ו--- שונט   « הודעה נוכחית
2/5/2009 10:16
עוגיות שיבולת שועל וצימוקיםו--- תמר  
2/5/2009 18:38



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן