...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

לחם שאור - מתכון מהבלוג של מריליןו--- אספרגוס   30/4/2009 20:22

זהו המתכון שאני משתמשת בו כבר שנה שלמה.

ועכשיו אפיתי מהמתכון הזה את הלחם שאור הראשון מהגורגור הצעיר.
הפעם אפיתי לחם עם זיתים ירוקים פרוסים.

מצרכים
מאתיים שבעים גרם שאור
שש עד שבע כוסות קמח לחם לבן
כף מלח
כפית וחצי שמרים יבשים
שלוש כפות אורגנו טרי
שתי כפות עגבניות מיובשות קצוצות
שלוש כפות זרעי חמניות
שתיים ורבע כוסות מים פושרים

הכנה
בקערה גדולה מערבבים ביחד
שש כוסות קמח, המלח השמרים האורגנו, העגבניות והחמניות
.יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את השאור ואת המים
לשים 10 דקות - אם דביק מוסיפים בהדרגה עוד קצת קמח
מתפיחים מכוסה עד שמכפיל את נפחו - שעה וחצי בחום של היום
מוציאים אוויר ולשים עוד קצת
מחלקים לשני כדורים, ומכל אחד יוצרים כיכר מהודקת
מגלגלים את הכיכרות במעט קמח ומניחים בתבנית אפיה מרופדת נייר
מכסים ומתפיחים עוד כשעה

אפיה
מחממים תנור לחום גבוה 220
ומניחים בתחתית התנור תבנית חד פעמית ריקה
לפני שמכניסים את הכיכרות לתנור שופכים כוס מים גדולה לתבנית
כדי ליצור אדים
לפני הכניסה של הכיכרות לתנור חורצים בעזרת
סכין חדה מאוד 3- 4 חריצים בכל כיכר
אופים בחום גבוה מאוד 15 דקות
ואז מנמיכים ל- 200 לעוד 30 דקות, עד ששחום יפה



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי...................ו--- איה30/4/2009 02:19
לחם שאור שיפון צרפתי / אבנר לסקין ו--- איה
30/4/2009 02:49
לחם שאור מקמח כפרי / סמדר זורעו--- שרוניק
30/4/2009 11:56
לחם שאור עם תפוחים ואגוזים / wild yeastו--- תמר מהעבודה  
30/4/2009 12:31
עוגת קוקוס עשירהו--- etty
30/4/2009 12:54
אורז עם תרד וכרפסו--- etty
30/4/2009 12:56
חלות ללא ביציםו--- דינדין
30/4/2009 18:25
סלט תפוחי אדמה ומטיאס אהרוני, ערוץ 10 ו--- זהבה ש  
30/4/2009 19:13
לחם שאור - מתכון מהבלוג של מריליןו--- אספרגוס   « הודעה נוכחית
30/4/2009 20:22
ועוד זויתו--- אספרגוס  
30/4/2009 20:25
חלת שאור מ-וואי נאטו--- אנה
30/4/2009 21:58
חלת שאור ו--- אנה
30/4/2009 22:02



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן