...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

שבלולי שמרים עם קרם גבינה וניקודיםו--- מרילין   27/4/2009 08:59

היה לי קרם פטיסייר, היה לי קרם גבינה..ונורא התחקש לי לשדך ביניהם, אז הכנתי בצק, ערבבתי בין שני המילואים.
ברגע האחרון הוספתי קצת צבע: נקודות נקודות של ריבת תות איכותית התוצאה הייתה מעולה והמאפים קצרו המון הצלחה
~
שימו לב, המלית מתאימה לבצק מקילו קמח אפשר להכין את המאפה רק עם פטיסייר, או רק עם קרם גבינה ואז להכין רק חצי מכמות הבצק אבל מה...אל תוותרו על הנקודות
.
.
אופן ההכנה של המאפה
מכינים את הבצק ומשהים במקרר
מכינים קרם פטיסייר
מכינים קרם גבינה
מערבבים בין שני הקרמים לתערובת אחידה
מוציאים כל פעם רבע מן הבצק מהמקרר
ומרדדים למלבן כמו בתמונה
מורחים שיכבה אחידה מתערובת הקרמים
מסדרים פה ושם נקודות של ריבת תות
מגלגלים לנקניק ארוך
חותכים לפרוסות בגודל זהה
מסדרים בתבניות מרופדת בנייר אפיה
מתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו
אופים בחום בינוני 180 עד שהמאפה זהוב גם למלטה
מברישים בסירופ חם
.
.
מצרכים לבצק / רותה טויזר
קילו קמח
שתי כפות שמרים יבשים
שתי כפיות מלח
כוס סוכר
כוסות חלב פושר
ארבע ביצים
מאתיים גרם חמאה רכה
.
הכנה
שמים את המלח בקערה, ואז את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים היטב
מוסיפים את החלב הביצים והחמאה ומעבדים 10 דקות
עד שמתקבל בצק חלק, מעט דביק וקטיפתי
מכסים ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו
בשלב זה אני אוהבת לשמור במקרר עד למחרת
.

מצרכים לקרם פטיסייר
שתי כוסות חלב
כפית תמצית וניל
מאה עשרים גרם סוכר
ארבעה חלמונים
ארבעים גרם קורנפלור
.
הכנת הקרם פטיסייר
מביאים לרתיחה את החלב והתמצית וניל
בקערה טורפים במטרף את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור 3- 4 דקות
שמים 2 כפות מהחלב החם בתערובת הביצים ומערבבים
מוסיפים עוד שתי כפות ומערבבים שוב
חוזרים על הפעולה 5 פעמים
שמים את תערובת הביצים בסיר עם החלב וטורפים עד
שהקרם מסמיך מאוד מכבים ומקררים




מצרכים לקרם גבינה
ארבע מאות גרם גבינה טוב טעם
חלמון אחד
מאה גרם סוכר
חצי כפית תמצית וניל
חמש עשרה גרם קורנפלור
מעט קליפת לימון מגורד
עשרים גרם חמאה מומסת
.
הכנה
מערבבים את חומרי המלית
אפשר לגון ולהוסיף קוביות תפוחים מוקפצות בחמאה
או צימוקים
או מעט ריבה טובה

סירופ
מבשלים ביחד 10 דקות כוס מים + כוס סוכר ומקררים



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני.....................ו--- איה27/4/2009 05:24
שבלולי שמרים עם קרם גבינה וניקודיםו--- מרילין   « הודעה נוכחית
27/4/2009 08:59
מרדדים את הבצק, מורחים קרם ומנקדיםו--- מרילין  
27/4/2009 09:00
השבלולים לפי התפחהו--- מרילין  
27/4/2009 09:01
פלפלית סליחה על תגובה מאוחרת, עכשיו רק ראיתי ו--- שומית
6/5/2009 00:02
מתכון להכנת גור שאור (מחמצת שאור / סטרטר)ו--- איה
27/4/2009 10:51



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן