...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

שמטן טורטה - Schmetten Torte ו--- שמני 22/4/2009 15:56

שמטן טורטה - Schmetten Torte
מתכון לעוגה מאד פופולרית אצל יהודי צ'רנוביץ ( בוקובינה )
המילה שמטן, פירושה שמנת בגרמנית בעגה אוסטרית ( כנראה בהשפעת Smetana או Smitane שפירושם שמנת בשפות הסלאביות)

המתכון שוחזר בהשפעת רשימה של נועה סתם, קהילת אוכל דה-מרקר


בצק:
300 גרם קמח
150 גרם סוכר
200 גרם חמאה
קצת תמצית וניל
טיפה מיץ לימון


שמים במג'ימיקס עם להב פלסטיק ומעבדים לפירורים. לשים לכדור, מכסים בפלסטיק נצמד ושמים במקרר לשעה-שעתיים.
תנור 180 מעלות.
מחלקים את כדור הבצק לחמישה חלקים שווים פחות או יותר.
מציירים עיגול בקוטר 24 ס"מ על נייר אפייה ומרפדים תבנית.
לשים ומשטחים כל כדור על נייר האפייה. אפשר גם לשטח עם העקב של היד עד שזה מכסה את כל עיגול הבצק.
אופים עד שמזהיב-משחים, זה בערך 10 דקות.
מוציאים לרשת ומכינים בינתיים את העיגול הבא.
כשהבצק האפוי מתקרר הוא נעשה שביר אז מפרידים אותו בזהירות מהנייר ושמים בצד.
אופים כך את חמשת עיגולי הבצק, אחד-אחד.



מלית:
5 גביעי שמנת של פעם
1 שקית אבקת סוכר או יותר למי שאוהב נורא מתוק
300 גרם אגוזי מלך
קצת תמצית וניל

קולים קלות את האגוזים במחבת יבשה - זהירות שלא ישרף.
טוחנים את אגוזי המלך במג'ימיקס עם להב מתכת, לא יותר מדי, שלא תצא אבקה.
מערבבים בקערה עם השמנת, אבקת הסוכר ותמצית הווניל. טועמים ומי שאוהב מוסיף עוד אבקת סוכר.

הרכבת העוגה:
שמים את אחד מעלי הבצק על צלחת הגשה.
מורחים מעליו בנדיבות מהמלית. שמים עוד עלה ומגם מעליו מורחים.
בקיצור, בונים מגדל מחמשת עלי הבצק. בסוף מצפים הכול, גם בצדדים במלית, טוב-טוב בלי פקשושים.
את מה שנשארים מנגבים בכף גומי ואוכלים בחזירות חסרת בושה.
נותנים לעוגה לנוח שעתיים בטמפרטורת החדר. אחר-כך מכסים בנייר אלומיניום ואורזים בשקית ניילון. עדיף להכין יום לפני האירוע.




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום רביעי...................ו--- איה22/4/2009 03:08
מקלות מלוחים פריכים / סמדר זורע-ברמקו--- איה
22/4/2009 03:47
חלוגת דבש ואגוזי מלך (גם חלה גם עוגה) / ארז קומורובסקי ו--- איה
22/4/2009 04:09
מאפינס נורמנדי / סנפרוסטו--- איה
22/4/2009 04:16
אורז בזעפרן/צבי טריגר (אוכל וואלה)ו--- תמר מהעבודה
22/4/2009 09:51
שניצל עוף בלימון ועירית/צבי טריגרו--- תמר מהעבודה
22/4/2009 09:56
פלוט* חיטה מלאה עם קינואה וחמוציותו--- תמר מהעבודה
22/4/2009 10:27
פלאפל ביתי וקציצות דגים /לינדושו--- לינדוש
22/4/2009 13:55
עוגיות ליום העצמאות/דורית שנוןו--- נגה
22/4/2009 14:50
פפריקש עוףו--- שמני
22/4/2009 15:49
שמטן טורטה - Schmetten Torte ו--- שמני « הודעה נוכחית
22/4/2009 15:56
פסטה ברוטב סלמון מעושן ושמנתחמה!ו--- שמני
22/4/2009 16:00
קציצות / לביבות טונה ו--- שמני
22/4/2009 16:11
קרפיון בציר קרוש ( Kocsonyás ponty ) ו--- שמני
22/4/2009 16:17
ממרח קורוזוט (ממרח גבינה הונגרי)ו--- שמני
22/4/2009 16:23



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן