...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגיות ליום העצמאות/דורית שנוןו--- נגה 22/4/2009 14:50

מתוך הספר של דורית שנון " ילדים מבשלים חג" פרק יום העצמאות...
כל הייחוד של העוגיות הוא הקרם,לכן לא חייבים לאפות עוגיות,אפשר לקנות חבילת ביסקוויטים ולמרוח עליהם את הקרם
אז החומרים לעוגיות :
ל-25-30 עוגיות בינוניות:
3/4 כוס סוכר
100 גרם חמאה רכה
50 גרם מרגרינה רכה
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
2 1/4 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
לקרם
200 גרם אבקת סוכר
3 כפות מים רותחים
צבע מאכל כחול (אפשר בשאר ימות השנה בכל צבע אחר)

מה עושים?

שמים את הסוכר החמאה והמרגרינה בקערה ומערבבים היטב למשחה בהירה ורכה.
מוסיפים את הביצה ואת תמצית הוניל ומערבבים לתערובת אחידה
בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם המלח ועם אבקת האפייה.מוסיפים את הקמח לעיסת החמאה ולשים ביד עד לקבלת גוש בצק.
מחלקים הבצק לשלושה חלקים,יוצרים מהם כדורים ומשטחים. עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר לשעה.
מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות ומרפדים תבנית אפייה.
מרדדים כל חתיכת בצק לעלה דק וקורצים צורות לפי החשק
רעיונות ליום העצמאות:
מלבן לדגל
מגן דוד
לב
וכוכב קטן שיוצמד ללב
ואפילו סתם עיגול.
אופים את העוגיות עד להזהבה(כ-10 דקות עד רבע שעה)
מניחים להן להצטנן
ובינתיים מערבבים היטב את אבקת הסוכר עם המים הרותחים עד ליצירת מין קרם.
מחלקים את התערובת לשתי קערות,ולאחת מוסיפים צבע מאכל צבע מאכל כחול עד לקבלת הגוון הרצוי.
מציירים עם קיסם/מכחול על העוגיות כאוות רצונכם ושומרים במקרר




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום רביעי...................ו--- איה22/4/2009 03:08
מקלות מלוחים פריכים / סמדר זורע-ברמקו--- איה
22/4/2009 03:47
חלוגת דבש ואגוזי מלך (גם חלה גם עוגה) / ארז קומורובסקי ו--- איה
22/4/2009 04:09
מאפינס נורמנדי / סנפרוסטו--- איה
22/4/2009 04:16
אורז בזעפרן/צבי טריגר (אוכל וואלה)ו--- תמר מהעבודה
22/4/2009 09:51
שניצל עוף בלימון ועירית/צבי טריגרו--- תמר מהעבודה
22/4/2009 09:56
פלוט* חיטה מלאה עם קינואה וחמוציותו--- תמר מהעבודה
22/4/2009 10:27
פלאפל ביתי וקציצות דגים /לינדושו--- לינדוש
22/4/2009 13:55
עוגיות ליום העצמאות/דורית שנוןו--- נגה « הודעה נוכחית
22/4/2009 14:50
פפריקש עוףו--- שמני
22/4/2009 15:49
שמטן טורטה - Schmetten Torte ו--- שמני
22/4/2009 15:56
פסטה ברוטב סלמון מעושן ושמנתחמה!ו--- שמני
22/4/2009 16:00
קציצות / לביבות טונה ו--- שמני
22/4/2009 16:11
קרפיון בציר קרוש ( Kocsonyás ponty ) ו--- שמני
22/4/2009 16:17
ממרח קורוזוט (ממרח גבינה הונגרי)ו--- שמני
22/4/2009 16:23



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן