...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

פלוט* חיטה מלאה עם קינואה וחמוציותו--- תמר מהעבודה 22/4/2009 10:27

מתוך וואלה אוכל - מתכון של חיליק אפרים מעל השולחן.
*פלוט - על שום צורתו (חליל) המאפה הוא סוג של באגט

2 כוסות (480 גרם) מים
25 גרם (1/2 שקית או 1/2 קובייה) שמרים טריים
1 כף סילאן (דבש תמרים) או דבש רגיל
460 גרם (3 כוסות + 4 כפות) קמח חיטה מלאה
240 גרם (½1 כוסות + 3 כפות) קמח לבן ללחם (שטיבל 2)
1 כף מלח
180 גרם חמוציות מיובשות
80 גרם קינואה (מושרית חצי שעה במים פושרים ומסוננת היטב)
200 גרם גרעיני דלעת לציפוי

אופן ההכנה
1. שמים מים, סילאן ושמרים בקערת מיקסר עם וו לישה. מוסיפים קמחים ולשים כ-4 דקות במהירות נמוכה. מוסיפים מלח ולשים במהירות גבוהה כ-6 דקות נוספות, עד לקבלת בצק רך וגמיש הניתק מהדפנות. אם הבצק יבש, יש להוסיף מעט מים (כף בכל הוספה).

2. מוסיפים קינואה וחמוציות ולשים במשך דקה נוספת עד לערבוב אחיד.

3. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים ומתפיחים כ-40 דקות בטמפ' החדר.

4. חובטים בבצק (להוצאת האוויר) ומעבירים אותו למשטח עבודה מקומח קלות. מחלקים את הבצק ל-12 יחידות (120 גרם כל יחידה) ומעצבים לצורת מקל באורך כ-20 ס”מ. מרטיבים את הבצק במעט מים ומצפים בגרעיני הדלעת.

5. מסדרים את הבצק המעוצב בתבנית מרופדת בנייר אפייה למנוחה של 20 דקות.

6. מחממים תנור ל-220 מעלות.

7. אופים כ-25-20 דקות. מצננים על רשת.





כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום רביעי...................ו--- איה22/4/2009 03:08
מקלות מלוחים פריכים / סמדר זורע-ברמקו--- איה
22/4/2009 03:47
חלוגת דבש ואגוזי מלך (גם חלה גם עוגה) / ארז קומורובסקי ו--- איה
22/4/2009 04:09
מאפינס נורמנדי / סנפרוסטו--- איה
22/4/2009 04:16
אורז בזעפרן/צבי טריגר (אוכל וואלה)ו--- תמר מהעבודה
22/4/2009 09:51
שניצל עוף בלימון ועירית/צבי טריגרו--- תמר מהעבודה
22/4/2009 09:56
פלוט* חיטה מלאה עם קינואה וחמוציותו--- תמר מהעבודה « הודעה נוכחית
22/4/2009 10:27
פלאפל ביתי וקציצות דגים /לינדושו--- לינדוש
22/4/2009 13:55
עוגיות ליום העצמאות/דורית שנוןו--- נגה
22/4/2009 14:50
פפריקש עוףו--- שמני
22/4/2009 15:49
שמטן טורטה - Schmetten Torte ו--- שמני
22/4/2009 15:56
פסטה ברוטב סלמון מעושן ושמנתחמה!ו--- שמני
22/4/2009 16:00
קציצות / לביבות טונה ו--- שמני
22/4/2009 16:11
קרפיון בציר קרוש ( Kocsonyás ponty ) ו--- שמני
22/4/2009 16:17
ממרח קורוזוט (ממרח גבינה הונגרי)ו--- שמני
22/4/2009 16:23



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן