...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגת שיש קפה וינאית - מיקי שמוו--- אספרגוס   19/4/2009 20:22

המתכון מתוך הספר - המיטב של מיקי שמו

חומרים לתבנית קפיצית 26
או 3 תבניות אינגליש קייק (אני אפיתי ב-2 תבניות, לא נראה לי שיש מספיק ל-3 תבניות)
200 גרם חמאה רכה (אני השתמשתי ב-150 גרם)
2 כוסות סוכר (אני שמתי כוס אחת)
4 ביצים
3 וחצי כוסות קמת
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית אבקת קפה נמס
1/2 כוס חלב
2 גביעים שמנת חמוצה (אני השתמשתי ב-2 גביעי יוגורט)
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מתפוז אחד
100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-170 מעלות
2. מערבלים חמאה עם סוכר במיקסר עם וו גיטרה כ-5 דקות במהירות בינונית. מוסיפים ביצים אחת אחת עד שנבלעות בתערובת.
3. מערבבים קמח אבקת אפייה וקפה נמס בקערה נפרדת. מוסיפים לתערובת הביצים ומערבלים רק עד שנבלעים בתערובת. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים חלב שמנת תמצית וניל וקליפת תפוז ומערבלים רק עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
4. ממיסים שוקולד במיקרוגל.
5 יוצקים 2/3 מהתערובת לתבנית משומנת יוצקים מעל את השוקולד המומס ומכסים ביתרת התערובת, מערבבים באמצעות סכין ליצירת מראה שיש.
6. אופים כ-70 דקות בתבנית עגולה או כשעה בתבנית אינגליש קייק עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
7. שומרים מחוץ למקרר עד 5 ימים.

אני אפיתי בתבניות אינגליש קייק 40 דקות בחום של 170 מעלות וזה הספיק.



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...................ו--- איה19/4/2009 02:47
לחם עשבי תיבול / שמריתו--- איה
19/4/2009 02:52
פלפלים ממולאיםו--- טליון
19/4/2009 16:50
פלפלים ממולאים ברוטב עגבניותו--- טליון
19/4/2009 17:03
ממרח לימונים פיקנטי ו--- יפנית  
19/4/2009 17:07
כעכיםו--- טליון
19/4/2009 17:07
עוגת גלידהו--- טליון
19/4/2009 17:15
עוגת שיש קפה וינאית - מיקי שמוו--- אספרגוס   « הודעה נוכחית
19/4/2009 20:22
לחם ממכר - מתוך הספר - על הלחם לבדוו--- אספרגוס  
19/4/2009 20:36



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן