...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מרק פול ירוק של פסח ו--- שושנה 13/4/2009 21:23


קילו בשר חתוך לקוביות/ שוקי עוף לפי מס' הסועדים
עצמות (במידה ויש)
3- 4 תפו"א
1 ק"ג פול ירוק/ שקית פול קפוא של סנפרוסט
1/4 כפית פלפל לבן
1/4 כפית משיה
1/2 כפית כורכום
מלח/ אבקת מרק עוף לפי הטעם
1 לפת
1 בצל קצוץ/ כרישה קצוצה
1/2 כוס כוסברה קצוצה
מעט שמן

- קולפים את תפוה"א וחותכים לקוביות קטנות.
- מוציאים את הפול הטרי מהתרמיל, וקולפים גם את הקליפה השנייה הפנימית. בפולים הקפואים מורידים רק את הקליפה הדקה העוטפת את הפול.
- קולפים את הלפת וחותכים לקוביות קטנות.
- שוטפים את כל הירקות ושמים בסיר מרק גדול.
- ממלאים את סיר הירקות במים (כ- 3 עד 4 ליטרים) ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים מעט שמן, מלח/ אבקת מרק, כורכום, משיה, פלפל לבן ואת הבצל הקצוץ ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הבשר/ שוקי העוף והעצמות, מנמיכים להבה, מכסים הסיר ומבשלים כ- 35 דקות.
- מוציאים את הבשר/ שוקי העוף מהמרק ומועכים את תוכן הסיר בעזרת מועך ידני/ בלנדר מוט.
- מוסיפים את הכוסברה הקצוצה, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מנמיכים להבה, ומבשלים בסיר מכוסה עוד כחצי שעה נוספת על אש נמוכה.

מקור המתכון : חמותי לשעבר.

* הערות שלי (שושנה):

- בליל הסדר אני מבשלת את המרק עם זרוע כבש. יוצא נפלא בטעמו.
- אפשר להשתמש בשוקי עוף במקום בשר.
- אם מבשלים עם בשר, עדיף גם להכניס עצמות שמוסיפות טעם נהדר למרק.
- אצל חמותי לשעבר הם לא משתמשים בפסח בכורכום, אלא רק במשיה ופלפל אדום. אני מוסיפה כורכום לצבע.
- כששמים כרישה קצוצה למרק, זה תורם לטעם טעים ועדין.

יאמי, יאמי.... אני "חולים על מרק זה..... שי פינטז יום לפני ליל הסדר בחדרו בבסיס על המרק




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני ..............ו--- פלפלית13/4/2009 08:32

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
בורי על חציל קלוי עגבניות ומרווהו--- מרילין  
13/4/2009 10:24
הדג והחברה לפני שהוא נכנס לתנורו--- מרילין  
13/4/2009 10:33
קומפוט שסק / פפריקהו--- איה
13/4/2009 10:33
עוגיות אגוזי לוז / אלי לנדאוו--- איה
13/4/2009 10:53
צקיה-מרק פול וארטישוק לפסחו--- טליון
13/4/2009 12:08
קליה - מעורב בקרו--- טליון
13/4/2009 12:12
לימון כבוש במהירות שיא...ו--- טליון
13/4/2009 12:19
חמוצים אדומים לפסחו--- טליון
13/4/2009 12:20
סלט חסה ואגוזיםו--- טליון
13/4/2009 12:22
עוגת שוקולד לפסחו--- טליון
13/4/2009 13:27
עוגת תפוזים עם קוקוס ואגוזים לפסחו--- טליון
13/4/2009 13:32
קונפיטורת שזיפים שחורים ואגוזי מלך[למימונה]ו--- שונט
13/4/2009 20:15
בורי צלוי בשום וכוסברהו--- שונט
13/4/2009 20:18
לימונים כבושים על השולחןו--- שונט
13/4/2009 20:21
קציצות מתוקות על השולחןו--- שונט
13/4/2009 20:23
מרק פול ירוק של פסח ו--- שושנה « הודעה נוכחית
13/4/2009 21:23



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן