...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

קציצות מתוקות על השולחןו--- שונט 13/4/2009 20:23

קציצות מתוקות מתוך הספר קסם המיטבח המרוקאי "על השולחן"
הקציצות המתובלות מהמטבח של קזבלנקה מתבשלות ברוטב שהוא בעצם ריבת בצלים מתובלת בקינמון, ציפורן וג’ינג’ר.

חומרים ל-4 מנות:
לקציצות:
400 גרם בקר טחון (שפונדרה או צלעות) גס
1 בצל קלוף וחתוך גס
3 שיני שום
2 ביצים
3 כפות פירורי לחם
1 כף שמן
1/4 כפית קינמון
מעט ציפורן
1 כף סוכר
מלח ופלפל שחור טחון טרי
לרוטב:
3 בצלים חצויים ופרוסים דק
1/2 כוס סוכר
1/2 כפות קינמון
1/4 כפית ג’ינג’ר קצוץ
מלח ופלפל שחור טחון טרי
3 כפות שמן

+ מכינים את תערובת הקציצות: טוחנים את כל מרכיבי הקציצות למעט הבשר במעבד מזון. לשים עם הבשר ומשהים במקרר כשעה.
+ מכינים את הרוטב: מחממים סיר עם שמן ומטגנים בצל עד שהוא זהוב. מוסיפים סוכר ונותנים לו להפוך לקרמל בהיר. מוסיפים תבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים 1/2 כוס מים ומביאים לרתיחה.
+ מחממים תנור ל-150 מעלות.
+ מבשלים את הקציצות ברוטב: יוצרים קציצות עגולות במשקל 30 גרם כל אחת ומוסיפים לסיר עם הרוטב הרותח. מבשלים על להבה גבוהה כ-10 דקות, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 40 דקות בתנור.







כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני ..............ו--- פלפלית13/4/2009 08:32

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
בורי על חציל קלוי עגבניות ומרווהו--- מרילין  
13/4/2009 10:24
הדג והחברה לפני שהוא נכנס לתנורו--- מרילין  
13/4/2009 10:33
קומפוט שסק / פפריקהו--- איה
13/4/2009 10:33
עוגיות אגוזי לוז / אלי לנדאוו--- איה
13/4/2009 10:53
צקיה-מרק פול וארטישוק לפסחו--- טליון
13/4/2009 12:08
קליה - מעורב בקרו--- טליון
13/4/2009 12:12
לימון כבוש במהירות שיא...ו--- טליון
13/4/2009 12:19
חמוצים אדומים לפסחו--- טליון
13/4/2009 12:20
סלט חסה ואגוזיםו--- טליון
13/4/2009 12:22
עוגת שוקולד לפסחו--- טליון
13/4/2009 13:27
עוגת תפוזים עם קוקוס ואגוזים לפסחו--- טליון
13/4/2009 13:32
קונפיטורת שזיפים שחורים ואגוזי מלך[למימונה]ו--- שונט
13/4/2009 20:15
בורי צלוי בשום וכוסברהו--- שונט
13/4/2009 20:18
לימונים כבושים על השולחןו--- שונט
13/4/2009 20:21
קציצות מתוקות על השולחןו--- שונט « הודעה נוכחית
13/4/2009 20:23
מרק פול ירוק של פסח ו--- שושנה
13/4/2009 21:23



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן