...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

לימונים כבושים על השולחןו--- שונט 13/4/2009 20:21

לימונים כבושים
מומלץ להכין בעונה, כשיש שפע של לימונים צהובים ובשלים, ולאחסן בצנצנות לכל השנה. משמש כתבלין עיקרי בסלטים, בשר ודגים.

חומרים לצנצנת בנפח כ-2 ליטר:
1 ק”ג לימונים צהובים
10 כפות מלח גס
6 שיני שום פרוסות
6 פלפלי שאטה חריפים יבשים שלמים
5 כפות שמן קנולה או תירס

+ שוטפים את הלימונים היטב ופורסים לפרוסות דקות בעובי 4-3 מ”מ.
+ מסדרים את פרוסות הלימונים בשכבות בצנצנת. על כל שתי שכבות מפזרים כף מלח, ועל כל שלוש שכבות - שן שום ופלפל שאטה. כשהצנצנת מלאה ודחוסה היטב, יוצקים שמן מעל (למניעת חמצון) ואוטמים היטב.
שומרים לילה בחוץ. למחרת הופכים את הצנצנת לעוד לילה ומעבירים למקרר.

חיי מדף: שבועיים.

טיפ: מחלקים את הלימונים הכבושים לשניים. חצי כמות טוחנים במעבד מזון למחית חלקה, ואת החצי השני משאירים כפרוסות. שומרים בצנצנות נפרדות. הממרח מתאים למריחה על כריכים, לתיבול סלטים וכתבלין שמתווסף לבישול, ואילו הפלחים מתאימים כתוספת לתבשילי דגים ועוף וגם לקישוט.




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני ..............ו--- פלפלית13/4/2009 08:32

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
בורי על חציל קלוי עגבניות ומרווהו--- מרילין  
13/4/2009 10:24
הדג והחברה לפני שהוא נכנס לתנורו--- מרילין  
13/4/2009 10:33
קומפוט שסק / פפריקהו--- איה
13/4/2009 10:33
עוגיות אגוזי לוז / אלי לנדאוו--- איה
13/4/2009 10:53
צקיה-מרק פול וארטישוק לפסחו--- טליון
13/4/2009 12:08
קליה - מעורב בקרו--- טליון
13/4/2009 12:12
לימון כבוש במהירות שיא...ו--- טליון
13/4/2009 12:19
חמוצים אדומים לפסחו--- טליון
13/4/2009 12:20
סלט חסה ואגוזיםו--- טליון
13/4/2009 12:22
עוגת שוקולד לפסחו--- טליון
13/4/2009 13:27
עוגת תפוזים עם קוקוס ואגוזים לפסחו--- טליון
13/4/2009 13:32
קונפיטורת שזיפים שחורים ואגוזי מלך[למימונה]ו--- שונט
13/4/2009 20:15
בורי צלוי בשום וכוסברהו--- שונט
13/4/2009 20:18
לימונים כבושים על השולחןו--- שונט « הודעה נוכחית
13/4/2009 20:21
קציצות מתוקות על השולחןו--- שונט
13/4/2009 20:23
מרק פול ירוק של פסח ו--- שושנה
13/4/2009 21:23



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן