...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
איה גולן-מעצבת אתרים לאינטרנט







הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  

תוכן ההודעה

ריבת סלק גי אשרף, שף מלון "רות רימונים" צפו--- -מרילין   24/9/2008 15:17

ריבת סלק בשבילי זה סיפור רומנטי
זה מתחיל במלון רות רימונים בצפת היפיפה כשבעלי ואנוכי בירח דבש
על המזנון של ארוחת הבוקר מבחר ריבות מעורר תיאבון - ואחת
במיוחד לוכדת את עיניי: אדומה, מבריקה..ממש כמו אבני אודם. אני לוקחת, טועמת: הריבה פשוט מעולה על לחם טרי וחמאה רכה.

בהתחלה קשה לי לזהות את הטעם..אבל ביס אחר ביס (ועוד ועוד) הנה נפל האסימון: זו ריבת סלק
~
לקראת יום הנישואים, אחרי שנה, רציתי להפתיע את בעלי
וחיפשתי מתכון של ריבת סלק..ומה אני מוצאת? את המתכון של
שף המלון בכבודו והעצמו! בלי להסס אני מכינה אותה ומגישה
לבעלי עם לחמניות טריות וחמאה - ביס אחד ואנחנו שוב שם בצפת
~
מאז את הריבה הזו אני מכינה פעמיים בשנה. פעם אחת בראש השנה
כשכל אורח מקבל צנצנת קטנה עם סרט יפה. ופעם שנייה ביום הנישואים שלנו


ריבת סלק מאת חגי אשרף, שף מלון "רות רימונים" צפת
.
.
מצרכים
קילו סלק אדום מקולף, חתוך לגפרורים / אני משתמשת במנדולינה
קילו סוכר
שני מקלות קינמון
לימון שלם שטוף
חצי כוס מים
.
.
הכנה
שמים בסיר את הסלק הסוכר המקלות קינמון ואת המים
מביאים לרתיחה ראשונית על אש גבוהה כ- 25 דקות
מוסיפים את הלימון שלם כפי שהוא לתוך הסיר ומנמיכים את הלהבה לאש קטנה
מביאים לרתיחה נוספת ומשאירים על הגז למשך 40 דקות נוספות
מניחים בצד ומצננים





לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום רביעי.............ו--- איה24/9/2008 06:44
חלות/לחמניותו--- תמר.
24/9/2008 07:16
בצק עלים - על בסיס חמאה - ישראל אהרוני ו--- פלפלית
24/9/2008 12:44
עוף בפסטו לימונים כבושים ועוד- שי לי ליפא ו--- פלפלית
24/9/2008 13:58
עופיונים באריסה ומייפל עם פירות מיובשיםו--- פלפלית
24/9/2008 13:59
ריבת סלק גי אשרף, שף מלון "רות רימונים" צפו--- -מרילין   « הודעה נוכחית
24/9/2008 15:17
ריבת סלק - על לחם וחמאה ו--- -מרילין  
24/9/2008 15:19
חזה עוף בצ'ילי, דבש ועוד ו--- -מרילין  
24/9/2008 15:24
קציצות כרישה (פרסה)ו--- ריקי  
24/9/2008 17:59
רוטב פטריות בצ'יקצ'ק לפסטה של הילדים ו--- איילת ב.
24/9/2008 18:29
ריבת בצל - עצמיו--- פלפלית  
24/9/2008 20:00
ריבת בצל - שלב ראשון תחילת המסת הסוכרו--- פלפלית  
24/9/2008 20:01
ריבת בצל - שלב שני - הסוכר נמס ומוסיפים קליפות בצלו--- פלפלית  
24/9/2008 20:03
כרעי עוף עם ירקות ו--- שרוניק   
24/9/2008 22:05



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן