...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

סלט גזר בשמן מתובל - דורעם גונטו--- פלפלית 12/3/2009 09:16



סלט גזר בשמן מתובל

בישול קצר במים ואחריו הקפצה עם תבלינים
מניבים סלט חמוץ-חריף פשוט וטעים
מאת: דורעם גונט, הארץ

מצרכים - 4 מנות:

800 גרם גזר, קלוף וקטום בקצוות
1/4 כוס שמן זית
2 כפיות זרעי כוסברה שלמים
1 כפית זרעי כמון שלמים (לא טחונים)
1 כפית זרעי חרדל שלמים, בהירים או כהים
חצי לימון, חתוך על קליפתו לקוביות קטנטנות
1 כפית מלח
2 כפיות סוכר
2 כפיות פפריקה חריפה
צרור כוסברה ו/או פטרוזיליה, קצוץ

אופן ההכנה
1. מניחים את הגזרים בסיר, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים, ללא מכסה, במשך עשר דקות. מסירים מהאש ומסננים מהמים. הגזרים יתקבלו כמעט מבושלים, אך עדיין מוצקים לגמרי ומעט קשים במרכז. פורסים אותם לטבעות באיזה עובי שרוצים.

2. מחממים במחבת את השמן עם זרעי הכוסברה, הכמון והחרדל. כשמתחיל רחש של טיגון במחבת, מוסיפים את הלימון הקצוץ ומטגנים עוד חצי דקה. מוסיפים למחבת את טבעות הגזר ומתבלים במלח, בסוכר ובפפריקה חריפה.

3. מקפיצים את הגזר במחבת כדקה, ומורידים מהאש. מניחים לסלט להצטנן מעט ומוסיפים את הכוסברה או הפטרוזיליה. טועמים ומתקנים תיבול (מוסיפים מיץ לימון, מלח, סוכר ופפריקה, לפי הטעם). אוכלים פושר, בטמפרטורת החדר או קר.





כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי................ו--- איה12/3/2009 02:44
קציצות נפלאותו--- גילה  
12/3/2009 07:34
סלונה - דג בנוסח עירקי - מעדן אמיתיו--- גילה  
12/3/2009 07:43
"לטקה" במחבת ליד הדג - מעדןו--- גילה  
12/3/2009 07:56
סלט עגבניות פיקנטי ומרענן ליד כל דברו--- גילה  
12/3/2009 08:01
זיגוג לבן לדונטס ועוד .... ו--- פלפלית
12/3/2009 08:32
סלט גזר בשמן מתובל - דורעם גונטו--- פלפלית « הודעה נוכחית
12/3/2009 09:16
קציצות טונה בלימון, סלרי ושומשוםו--- מרילין ~  
12/3/2009 09:44
עוגיות לימון ו--- איה  
12/3/2009 13:21



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן