...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

בבקה פרג נהדרתו--- שרית-ב   6/3/2009 07:08

עוגת בבקה פרג נפלאה , מתאימה לעוגה במחלקת רושם , הן במראה והן בטעם ! מזכה במחמאות רבות .

מאחר שאני מאוד אוהבת עוגות שמרים במלית פרג , עשיתי קומבינה , הבצק - בצק השמרים הרטובה והטובה של פירגה { 1/2 כמות מהבצק }

מלית הפרג של דנית סלומון ,.

השילוב הזה הביא לבבקה פרג מנצחת !!!

בבקה פרג - כמו שאני שרית-ב עשיתי
=======
1 כוס חלב
200 ג' גולדבנד / חמאה
2 ביצים
1/2 ק"ג קמח { הבצק דליל , לא להוסיף עוד קמח }
1/2 כוס סוכר
כף שמרים יבשים

להביא לרתיחה חלב , לכבות . להוסיף גולדבנד קוביות לערבב עד שנמס .

בקערת המיקסר , לשים את הקמח , שמרים וסוכר , לערבב .
להוסיף הביצים , ואת החלב להוסיף בהדרגה עם עבודת המיקסר בעזרת וו לישה .

הבצק רך ודליל , לא להוסיף קמח .

לכסות הקערה בניילון נצמד , ולשלוח למקרר לשנת לילה . { מינימום 5 שעות }

לחלק הבצק ל - 2 חלקים . לרדד לעלה , למרוח בנדיבות פרג , לפזר צימוקים , אפשר גם שברי אגוזים .
לגלגל לבורג , ולהעביר בזהירות לסיר פלא עם ארובה נשלפת משומן ומקומח . לכסות במגבת ולהתפיח התפחה נוספת .

למרוח בחלמון מהול בכפית מי ברז . פיזרתי מעל גבישי סוכר לא נמסים בחום / אפיה

לאפות ב - 180 מע' , שעה ועשרים { אצלי בתנור } בגלל הגובה , לבדוק בעזרת קיסם שיצא יבש .

ציפוי מיד עם תום האפייה
================
1/2 כוס חלב
1/2 כוס סוכר
שקית סוכר וניל { אני שרית שמתי 1 כף תמצית וניל איכותית }

להביא לרתיחה את הסוכר והחלב , לכבות ולהוסיף כף וניל
לצקת את כל הכמות על הבבקה .

מלית פרג - דנית סלומון , { אני שרית הכנתי כמות וחצי מלית , כותבת כפי שאני הכנתי }
===============
1/2 1 כוס מים
1/2 1 כוס סוכר
300 ג' פרג טחון טרי { לטחון במקום ולשמור במקפיא }
1/4 + 2 כפות דבש לרסס הכוס והכף בספריי שמן , הדבש יחליק בקלות }
6 כפות סולת

להביא לרתיחה , מים סוכר ודבש , להוסיף פרג וסולת לערבב לבשל על להבה נמוכה דקותיים , בביעבוע עדין עד שהנוזלים נספגים .

להוסיף גרידה מלימון צהוב
3 כפות מיץ לימון

* אני שרית , הוספתי 150 ג' צימוקים כהים , { שהושרו במים חמימים ל - 10 דקות . לסנן היטב }. מעל הפרג שמרחתי על הבצק .

תהנו , מתה על הבבקה הזאת


שרית-ב



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שישי....................ו--- איה6/3/2009 02:56
בבקה פרג נהדרתו--- שרית-ב   « הודעה נוכחית
6/3/2009 07:08
עוגת תפוזים ו--- שרית-ב  
6/3/2009 07:30
עוגיות קוקוס - לפסח [בלי קמח] - אבי פסטוו--- פלפלית
6/3/2009 08:47
ירקות קלוייםו--- הדר  
6/3/2009 09:07
עוגת פרג וחמוציות/יעל גרטי YNETו--- ..תמר..
6/3/2009 13:51



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן